Címlap Természet Hiába a tilta...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, lakossági tiltakozást tartottak tegnap a kertvárosi Diána téren, hogy megvédjék a felújításra kerülő piac területén lévő fákat. Az önkormányzat azonban nem enged, tájékoztatásuk szerint mindenképpen kivágják a tucatnyi fát – igaz, helyettük új növényeket telepítenek majd.

A régi piac bódéinak és tetőszerkezetének elbontásával már megkezdődött a Diána téri piac felújítása. Az önkormányzat reményei szerint év végére egy korszerű, minden igényt kielégítő piacépület létesül.

A városháza közlése szerint a napokban végzik el a tereprendezést, amelynek keretében a területen lévő, részben rossz állapotú, 12 darab fát mindenképpen kivágják. A faanyagot szociális tűzifaként rászoruló családok kapják, a növényeket pedig az érvényes engedélyek előírásainak megfelelően, az elkészült épület közvetlen szomszédságában 27 előnevelt, földlabdás fával helyettesítik ősszel.

Az árusok a kivitelezés időszakában a közelben kijelölt ideiglenes árusítóhelyen kínálhatják portékáikat. A fejlesztés során a teljes piac és környezetének megújítása mellett a piactól délre fekvő Barátság szökőkutat is felújítják további nettó 20 millió forintos európai uniós forrásból.

A városháza tájékoztatásából az is kiderült, hogy a piactól északra lévő zöldterületen a meglévő egyedek megőrzése mellett további fákat és cserjéket ültetnek el. Jelenleg zajlik a projekt kivitelezőjének kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében. Ennek lezárultával hamarosan megkezdődhet a projekt, ami szintén év végéig fejeződhet be.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: