Címlap Vélemény „Adjunk...

„Adjunk esélyt az újnak: Mellár teljesítményét már ismerjük!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasónk amellett érvelt, hogy miért lenne érdemes szerinte Mellár ellen, pontosabban Bodnár Imre mellett szavazni az előválasztáson. Írását változtatás nélkül közöljük!

Felbolydult a méhkas, vagy inkább a darázsfészek a pécsi kormányellenes oldalon azzal, hogy Mellár Tamás „örökösnek tekintett” székére más is pályázni merészelt házon belül! És nem Nemes Balázsra, a Momentum becsvágyó fiataljára gondolok, mert az ő teljesítményét – avagy, hogy mit nem teljesített – már éppen annyira jól ismerjük, mint Mellár úrét. Pedig lett volna bőven idejük bizonyítani!

Mindkettejük elmúlt négyéves munkája erősen véleményes, eredményesnek pedig egyáltalán nem tekinthető véleményem szerint, és most ezzel talán még nem léptem át az udvarias kritika küszöbét.

Meggyőződésem, hogy Orbán Viktor országlásának csak akkor lehet és érdemes véget vetni, ha van jobb alternatíva nála és annál a politikánál, amit képvisel. Azt tapasztalom évek óta, hogy az ellenzékinek tartott politikai tömb nagy része nem felel meg ennek a kritériumnak sem szereplőit, sem mondanivalóit tekintve. Ezért magam is hiszek abban, hogy először ellenzéket kell váltani ahhoz, hogy utána jobb országvezetőket találhassunk Orbánéknál.

Most van alkalom és lehetőség elkezdeni ezt a folyamatot Pécsett! Mellár Tamást már ismerjük; eredményességét vagy eredménytelenségét is, és ismerjük Nemes Balázs munkáját és teljesítményét, vagy annak hiányát is. Egyikük sem ütné meg az elégségest, ha lehetne osztályozni!

Szeretném leszögezni, hogy nem ismertem Bodnár Imrét, és amennyit látok belőle a médián keresztül, nem is igazán szimpatikus. Ám szerintem

az okos politika nem a személyes szimpátiáról kell, hogy szóljon, hanem a lehetőségekről.

Úgy godolom, Pécsnek jót tehet, ha új politikai szereplő képviselné az ország házában, nem pedig azok, akik az elmúlt években már leszerepeltek. Bodnár kétségkívül új szereplőnek tekinthető; kellően ambíciózusnak látszik és végre nem egy elméleti ember, hanem gyakorló jogász, ügyvéd, hasznosítható tapasztalatokkal. Mindenképpen jobb választásnak tűnik Mellár Tamásnál, vagy Nemes Balázsnál.

Tudom, ez sokaknak ugrás az ismeretlenbe. De ez még mindig jobb választás véleményem szerint, mint dagonyázni a pécsi sárban, az ország gödrének alján tovább, újabb négy évig.

Jómagam a változásra szavaztam 2019-ben Pécsett. Hogy mennyire volt ez jó választás a részemről, azt őszintén szólva egyelőre még nem látom, magam is várom, mi lesz ebből az egészből. Ám ennek ellenére is hiszem azt, hogy

jobbat tesz ez a „vérfrissítés” a városunknak hosszútávon, mint súlytalan, harmadosztályú fideszesekkel Páva Zsolték enervált vergődése, és fiatal titánjaik bicskanyitogatóan ostoba és tartalmatlan pózolása. Ezeket a titánokat – városunk szerencséjére – már elnyelte a történelem. Most eljött az idő, hogy végre Mellár Tamás is megpihenjen és nyugdíjba menjen, Nemes Balázs pedig még tanuljon és képezze magát pár évig, mert ráférne.

A várost pedig fel kellene rázni a kómából.

Dr. Sz. A / Pécs (név és cím a szerkesztőségben)

A rovatban megjelenő vélemények nem a szerkesztőség tartalmai, és nem feltétlenül tükrözik a Pécs Aktuál szerkesztőségi álláspontját semCsak arra törekszünk, hogy több véleményt, álláspontot is bemutassunk egy-egy témában azért, hogy az olvasók minél több nézőpontot megismerhessenek és szabadon eldönthessék, melyikkel értenek egyet leginkább!