Nóra, Lili

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mi a rosszabb? Amikor kiszerkesztik a polgármestert, vagy amikor a polgármester szerkeszti ki a sajtót?

Szerintünk mindkettő méltatlan és övön aluli taktika. Ám míg az előbbi "hír", addig az utóbbiért senki nem reklamál. Na, de miért nem?

Hirdetés

Nem csak Pécset rázta fel a hír, hanem már az RTL Híradó ingerküszöbét is elérte a téma, miszerint a Dunántúli Napló/BAMA.hu “kiszerkesztette” a polgármestert az egyik eseményről szóló híréből, tudósításából. Az ominózus hír arról szólt, hogy “Átadták a Katolikus Karitász új pécsi központját”. Nem éppen a világ legkattintékonyabb eseménye volt ez, ezért is érthetetlen a Napló szerkesztői döntése; és értelmetlen is, mert az eseményről az MTI is tudósított szövegben és képekben is. Hírt pedig ma már szerencsére nem lehet elhallgatni (csak félremagyarázni, de az már más kérdés – a szerk.)

Az ügyből a Szabad Pécs csinált sztorit, majd másnap folytatták azzal, hogy a Dunántúli Napló/BAMA.hu nem csak a polgármestert szerkesztette ki, hanem a Megyei Önkormányzat fideszes elnökét, Pécs korábbi alpolgármesterét: Őri Lászlót is. A lap szerint ez volt a “vezéráldozat”, és azt sugallták, hogy Őri azért maradt ki, mert Péterffy Attila mellett ült.

Soha nem tudjuk meg, mi lehetett a nagy ívű művelet mögött, a Napló főszerkesztője ugyanis a napok óta tartó polémia dacára, nem akarja megmagyarázni az ügyet: nem nyilatkozik.

Melyik a rosszabb?

Mi most csak azért foglalkoztunk ezzel a “hírrel”, mert azon gondolkodtunk, hogy melyik a rosszabb gyakorlat:

kiszerkeszteni egy hírből egy regnáló polgármestert; vagy az, ha a regnáló polgármester szerkeszti ki a neki nem tetsző sajtót?

Mert, hogy valójában erről is szó van, Péterffy Attila ugyanis levegőnek nézi a számára kellemetlen(kedő) médiát, például a Pécs Aktuált is: soha egyetlen kérdésre sem válaszol, inkább lejárató hadjáratot indít a közpénzből fizetett sajtója a kérdezőkkel és a lappal szemben: Nem a necces ügyről beszélve, hanem azokról, akik nyilvánosságra hozták a necces ügyet.

A mi véleményünk szerint mindkét eset méltatlan és övön aluli.

A legfontosabb kérdés mégis az, hogy miért “hír” az egyik, és miért nem az a másik?

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Újabb négy évre beválasztották a MOB elnökségébe Vári Attilát

Következő sztori

Kispadra ültették Bognár Szilvia alpolgármestert a macsó férfi politikusok?

Legutóbbiak innen: Vélemény

bool(false)