Címlap Balhé Kispadra ülte...

Kispadra ültették Bognár Szilvia alpolgármestert a macsó férfi politikusok?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kronológiába szedett néhány hírt és eseményt a független önkormányzati képviselő, Barkóczi Csaba, aki ugyan "nem akar semmit állítani", de mégis sikerül neki. Viszont tényleg úgy néz ki, nem teljesen alaptalan a sugalmazása.

Érdekes posztot engedett el egy független, pécsi önkormányzati képviselő: Barkóczi Csaba, aki egyébként fideszes támogatással jutott mandátumhoz a közgyűlésben. A politikus ugyanis posztjában arra utalgat, hogy belháború lehet a városvezetők között. Azt sejteti különféle hírek mentén, hogy egymásnak tesz keresztbe Péterffy Attila és Bognár Szilvia, illetve a mögöttük álló politikai érdekcsportok. Íme a poszt, érdemes elolvasni a pontokat:

https://www.facebook.com/dr.barkoczicsaba/posts/156103069300623

Tényleg kispadra ültették Bognár Szilviát a macsó férfi városvezetők?

Ha valaki rendszeresen követi a helyi politikát, politikusokat és a különféle megnyilvánulásaikat, akkor feltűnhetett neki, hogy a pécsi alpolgármester asszony nem éppen a legfontosabb kérdésekben nyilatkozik meg, ha egyáltalán „oda fér” egy-egy hírhez, eseményhez.

Legtöbbször Coelho-i szinten űzi a facebookozást, minden napra van valamilyen jó kivánsága, pozitív üzenete és ünnepelni valója, de a város ügyeiben tízből kilencszer csak azt mondja el, amit előtte már mások elmondtak. Tehét hírértékű mondanivalója szinte nincs!

Letiltották a portréról is?

Beszédes az is, hogy bár lapunk szeretett volna egy portrét készíteni róla, ami sokkal inkább szólt volna a személyéről, mint aktuális politikai ügyekről, Bognár Szilvia információink szerint hosszas egyeztetés után sem kapta meg az engedélyt arra, hogy leülhessen beszélgetni kollégánkkal. Vagyis nem nyilatkozhatott. De miért zavarhatta a városvezetést egy „sima” portré, amit ráadásul megjelenés előtt egyeztettünk is volna a városházával?

Háttérbe szorítva?

Az alpolgármester leginkább pártügyekkel tűnik ki, nem városházi, hivatali munkájával. Maszkot varr, szalmát adományoz, időjárásról értekezik, de

még a saját területéről sem ad szinte semmiféle információt; önálló sajtótájékoztatója alig, vagy szinte egyátalán nem volt.

Ez a fotó Bognár Szilvia saját közösségi oldaláról való, ő maga osztotta meg.

Szerkesztőségünk női tagjai szerint ezen a fotón /de több másik képen is/ szinte mellékszereplő az alpolgármester, inkább egy „írnok”, mint városvezető benyomását kelti, akit még jó messze is ültettek a férfiaktól.

Ezzel szemben Ruzsa Csaba külsős alpolgármester szemtől-szemben ül egy másik férfival, aki az egyik könyvtár igazgatója.

A hivatali beosztás szerint azonban az igazgató „felettese” Bognár Szilvia, hiszen a kultúra az ő területe. Bognár mégis a „pad szélén” ül, egyedül, messze a férfiaktól.

Házon belül is úgy hírlik…

Lapunknak adott exkluzív interjújában egy nem régen felmondott városházi mérnök is utalt arra, hogy nem éppen harmonikus a városvezetők viszonya. Nagy Gergely szerint

a bizalmatlanság már olyan szintű a városvezetésben, hogy az a napi munkát veszélyezteti.

Hogy miért, arról részletesen beszélt az interjúban.

Igyekszünk elcsípni a napokban Bognár Szilviát, hogy személyesen is megkérdezzük tőle, ő mit gondol minderről. Ha sikerül, akkor mindenképpen beszámolunk róla.