Frászt hozza a pécsiekre az óriás tőrösdarázs, pedig nem is bánt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Figyelmeztet a BIOKOM: Óriás tőrösdarazsak jelentek meg Pécsett az elmúlt napokban. Méretüknél fogva igen félelmetesek, de – a lódarazsakkal ellentétben – egyáltalán nem agresszív állatok - írják a közleményben. Védettséget élveznek, így nem is szabad elpusztítani őket.

Ne félj tőle, nem csíp!

Az alapvetően magányosan élő fajnak ilyenkor van a nászidőszaka, és leginkább fatuskók környezetében láthatjuk őket nagyobb rajokba verődve. Ezen időszakban a nőstények petéiket lemezescsápú bogarak lárváira rakják, amelyekből a kikelő darázslárvák táplálkozni tudnak. Nem szabad őket elpusztítani, védettséget élveznek.

Törekvés utcánál kitáblázták az elkorhadt fát

Eszmei értéke 50 000 Ft/egyed

Néhány héten belül a nász véget ér és a rajzó tömegek maguktól el fognak tűnni. A fentieket figyelembe véve természetesen társaságunk sem fogja a közterületen megjelenő példányokat irtani, de jelenlétükre az érintett terület elkerítésével és/vagy kitáblázásával felhívjuk a figyelmet.

Előző sztori

Öngyilkos lett a tokiói olimpia egyik vezető tisztségviselője

Következő sztori

Aranyhajó-ügy: szakértőt kért fel az önkormányzat

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1