Címlap Arc Bognár Szilvi...

Bognár Szilviáról fantáziál a Magyar Nemzet

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Mélyülő konfliktusokról" ír a lap, amely szerint a DK védőernyőjére lehet szüksége Pécs alpolgármesterének, aki úgy tűnt, eléggé összerúgta a port a városvezetéssel a napokban.

Minden jel arra utal, hogy Bognár Szilvia nem véletlenül adta fel eddig álláspontját, Pécs alpolgármestere jól felfogott érdeke lehetett, hogy belépjen a DK-ba – írja a Magyar Nemzet annak kapcsán, amit a napokban a Pécs Aktuál is megírt:

A lap szerint „sok minden változhatott Pécsett, ha Bognár Szilvia már a negatív hírspirált is megkockáztatja” azzal, hogy belépett a pártba. Bognár ugyanis hónapokkal ezelőtt még azzal indokolta, hogy nem lép be a DK-ba, mert szerinte ez

azt sugallná, hogy egyetlen párt, a DK diktál a pécsi városvezetésben, amely következtetés pedig helytelen, mivel ez koránt sincs így – fogalmazhatnék úgy is, hogy esetleges párttagságom negatív hírspirált jelentene a nyilvános térben

A Magyar Nemzet szerint az alpolgármesternek szüksége lehet „a legerősebb balliberális párt, a DK nyújtotta biztos háttérre”. Pécsi források ugyanis azt mondták a lapnak, hogy Bognár, illetve Péterffy Attila polgármester és a körülötte tömörülő szocialista politikusok között megromlott a kapcsolat. Erre gondolhattak:

„Vannak, akik úgy gondolják, hogy az utóbbiak megpróbálnak minden megtenni Bognár Szilvia ellehetetlenítése érdekében. Szerintük

az MSZP a város vezetésével közösen megpróbálhatja behozni Csaba Istvánt (MSZP) Bognár Szilvia helyére az alpolgármesteri székbe. Erre pedig annak köszönhetően nyílhatna lehetőségük, hogy Baranyát az ellenzéki egyezkedésnél a balliberális pártok a szocialistáknak osztották le” – írja a Nemzet.

Ez utóbbi véleményről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben:

Csaba István mindössze 25 esztendős, de már ő az MSZP megyei elnöke, ő lett a Baranyában lefolytatott generációváltás nyertese – a lap szerint.

A Magyar Nemzet a cikk végén megjegyzi, hogy „a pécsi balliberális oldal helyzetét tovább színesíti, hogy Kunszt Mária, a DK frakcióvezetője nem feltétlenül tart Bognárral, forrásaik szerint azért sem, mert talán abban reménykedik: ha az alpolgármester távozik, akkor ő követheti”. Hogy erre milyen jelek utalnak, azt már nem fejti ki a lap.