Címlap Arc Kocsmából let...

Kocsmából lett kajálda a Gömböc, a közkedvelt kertvárosi étterem

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nagy Imre úton található Gömböc története egészen a ’80-as évek elejéig nyúlik vissza. A panelek által körbevett hely kocsmaként indult, de az idő előrehaladtával étteremmé „szelídült”. Az egységet jelenleg Fauszt Gábor, az alapító szülők fia üzemelteti és tartja életben. 

Azok a bolondos ’80-as évek

Kertváros ikonikus helyét 1983-84 környékén nyitották Fauszt Gábor. Akkoriban még csupán kocsma volt. Egy szomorú esemény és a változó szelek következményeképp 2010-ben úgy döntöttek, újabb szintet lépnek: éttermet csinálnak a helyből.

„Kocsma jelleggel működtünk közel 30 évig, az irányítást édesapám halála után 2010-ben vettem át. Akkoriban a kocsma „feeling” már kiment a divatból.

Jelenleg édesanyámmal ketten visszük a Gömböcöt

Az átalakulás nem ment egyik napról a másikra. Mindig egy kicsit többet és jobban szerettek volna csinálni, nem beszélve az ételekről – tette hozzá Fauszt Gábor.

Eleinte a Street Food vonalon akartak elindulni – hamburgerek, sültek – de végül a pizzéria és a frissensültek, illetve a napi menük mellett döntöttek.

Gábor cukrász és szakács is

Gábor már gyerekként is a vendéglátói szakmára készült, elvégezte a kereskedelmi iskolát és felszolgáló lett belőle. Iskola után egyből a Gömböcben kezdett dolgozni. Nem is volt más munkahelye soha. Az étterem mellett a fagyizó is a Gömböc része. Ezért Gábor elvégezte a cukrász szakmát, majd idővel a szakács mesterséget is kitanulta.

 „Szeretem csinálni. Főleg, hogy most értünk el arra a szintre, hogy nagyon jó visszajelzéseket kapunk, jó az étel, nagyon jó és rendes az idejáró vendégközönség. Csupán a jelenlegi helyzet az, ami pokoli. Idén már másodjára húznak ki a naptárból és így iszonyatosan nehéz túlélni.”

Gábor és a Gömböc titka

Gábor, a Gömböc tulajdonosa szerint a sikerük titka, hogy folyamatosan reflektálnak az emberek visszajelzéseire és az alapján hoznak döntéseket. Meg persze a remek ételek és a versenyképes árak is fontosak. Persze mindenkinek nem lehet megfelelni, de a visszajelzések nagyon nagy része pozitív – tette hozzá Gábor.

„Az ember szeresse, amit csinál. Legyen ott és a lehetőségeihez képest adja a legjobbat.”

Kövessétek a Pécs Aktuált, hogy ne maradjatok le az érdekes és izgalmas hírekről, ami városunkat és Baranyát érinti!