Címlap Arc Már egy vidék...

Már egy vidéki állatorvos mögé is bebújik az MSZP, csak hogy pozíciót fogjon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legfrissebb mérések szerint már bőven a Parlamentbe jutási küszöb, azaz 5% alatt van

a Magyar Szocialista Párt, mostanra ugyanis 3%-os „támogatottságot” tud csak felmutatni a párt.

Már régóta nem trendi leírni az MSZP nevét, talán az sem véletlen, hogy a választásokon is úgy tűnik: bujkál a párt a szavazók elől.

Pécsen embereiket egy civilnek látszó – Pécs Jövőjéért Egyesület – mögé rejtik el (ez 2019-ben is így volt, de akkor a Mindenki Pécsért Egyesület volt a fedőszervezet), de most kiderült, hogy Szigetváron is hasonló akciót hajtanak végre. Ott ugyanis a párt már kénytelen egy vidéki állatorvossal szövetkezni a remélt siker, vagyis a hatalom közelébe jutás érdekében.

Vass Péter, Szigetvár újrázni készülő polgármestere pár hete szintén létrehozott egy új egyesületet, amely a saját nevét viseli. Vass így próbálkozik a városban; a Nemzeti Választási Iroda oldalán azonban a megyei lista esetében már felbukkant az MSZP neve. Mint a hivatalos adatokból látszik, a Magyar Szocialista Párt első számú elvtársa Vass Péter listavezető, ami igencsak előkelő pozíciót jelent.


Pécsen a Pécs Jövőjéért Egyesületnek pedig az a Bodnár Imre az elnöke, aki maga is politikus szeretett volna lenni az MSZP támogatásával, de nem jött össze neki.

A politikai taktikázást követők számára ugyanakkor nem nagy meglepetés, hogy a szintén újrázni akaró Péterffy Attila mögött is ott az MSZP, sőt: a párt elsőként sietett leszögezni, hogy Péterffy a párt polgármesterjelöltje.