Címlap Arc Megszállta a ...

Megszállta a stratégiai helyeket ez a városvezetés – mondja Mellár, de ez kevés Pécs fejlesztéséhez!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ő pedig nem eladó - üzente az MSZP-nek a pécsi politikus, akivel videóinterjút készítettünk. Nem fogta vissza magát.

A megszállás kevés

Másfél év telt el a városvezetés felállása óta. Bár járvány van, azt lehet látni, hogy ellenzéki, vagyis nem kormánypárti városok is fejlődnek, sikeresen pályáznak, beruházások indulnak, gyárak épülnek – ilyen például Gödöllő, Miskolc és még jó pár. Pécsett mindezeket nem látni, ezért rákérdeztünk a közgazdász országgyűlési képviselőnél, hogy szerinte mi a baj, mitől nincsenek ilyen eredmények Pécsen?

– Nem tudta megtalálni a városvezetés azokat a kritikus pontokat, ahol be kellett volna avatkozni, vagy tőkét és beruházásokat tudtak volna Pécsre vonzani. Egy sokkal koncentráltabb városvezetésre és együtműködésre lenne szükség ehhez – mondta a Pécs Aktuálnak Mellár Tamás. A pécsi országgyűlési képviselő szerint egyebek mellett ez is visszaköszönt abban a bizonyos 12 pontban, amellyel Péterffy Attilát akarják rákényszeríteni az együttműködésre és választási ígéreteinek a betartatására. – Annál egy szélesebb körű összefogásra és együttműködésre van szükség, mint ami az elmúlt másfél évben történt. Az elmúlt másfél év inkább arról szólt, hogy bizonyos stratégiai pontokat megszállt a városvezetés és próbálta olyan emberek kezébe adni, akik kellően megbízhatóak – vélte Mellár, hozzátéve viszont, hogy ez kevés.

Ezzel együtt az is igaz, hogy tavaly öt százalékos gazdasági visszaesés volt a járvány miatt, és a politikus szerint Pécs igen mélyről kellett, hogy induljon, és úgy vélte, a fideszes képviselőknek is kilncselnie kellene a kormánynál a segítségért, mert a mostani városvezetésnek nincsenek meg a szükséges politikai kapcsolataik az ország vezetésével.

Húzza az időt Péterffy, a képviselők pedig tapasztalatlanok, hogy megszorítsák

Mára ígért legkésőbb válaszokat Péterffy Attila a 12 pont ügyében – tudta meg a Pécs Aktuál. Minden jel szerint ügyesen és eredményesen húzza az időt most már hetek óta a polgármester, teljesen súlytalannak beállítva ezzel azokat a képviselőket, akik aláírták ezt az ultimátumot. Azt is megkérdeztük Mellár Tamástól, hogy ebben a helyzetben mit tudnak lépni, mi lesz akkor, ha még tovább húzza az időt Péterffy?

Mellár azt mondja, hiába írta alá ő maga is ezt a 12 pontos követelést, nem hívták meg az egyeztetésre, így csak hallomásból tudja, mi történt ezeken. Ezek alapján azt látja, hogy eddig nem sok értelme volt az esetenként több órás megbeszéléseknek. Ennek egyik oka az lehet – vélte, hogy a képviselőknek nincs meg az a rutinja, amellyel meg tudnák szorítani a polgármestert, és eredményesen tudnának tárgyalni. Emiatt tényleg időházásnak és pótcselekvésnek tűnik mindaz, ami eddig történt.

Nem vagyok eladó – üzente az MSZP-nek

Megírtuk, hogy Mellárt megrótta az MSZP-közeli pécsi pártlap, amiért szokott nyilatkozni a sajtónak; és őt, illetve a Momentumos képviselőket is finoman leárulózták. Mellárt pedig megpróbálták úgy beállítani, mint aki egy sértődött ember. Ezt a lejárató propagandaírást pedig a Facebook adatai alapján Péterffy Attila közeli munkatársa fizeti a közösségi oldalon és keringtetik fizetett hirdetésként is. Vagyis nem úgy néz ki, mintha bármiben is szeretne megállapodni a polgármester!

Mellár szerint egy demokráciában információt kell adni a sajtónak, ez egy politikus kötelessége, már ha komolyan veszi a demokráciát. Nem tartja magát sértettnek, szerinte ez csak egy trükk, mert nem tudnak mit kezdeni a kritikáival, így az marad, hogy őt próbálják lejáratni és hitelteleníteni, és nem arról beszélnek, amiről kellene.

Az MSZP-nek azt üzente, hogy ő nem eladó; ha azt hitték igen, akkor tévedtek. Mellár Tamás deklarálta azt is, hogy nem volt és nem is lesz pártkatona, értékeket képvisel.

A Pécs Aktuál írta meg elsőként, majd pár napja a Városháza kiadványában is megjelent, hogy az MSZP Cserfainé Kovács Ágnest indíthatja 2022-ben Mellár körzetében. Eközben információink szerint Nemes Balázsnak is beígérhették a támogatást; vagyis mintha két vasat is a tűzben tartanának. Mellár azonban nincs az egyenletben.

A politikus most azt mondta, másfél hónapja Tóth Bertalan azt mondta neki, hogy őt támogatják, ha elindul és nem indítanak más jelöltet. Ez akkor hihetőnek is tűnt számára – közölte, de hozzátette, ha mégis lesz saját jelöltje az MSZP-nek, akkor ezt tudomásul veszi és győzzön az erősebb az előválasztáson. Ha pedig ebből nem ő jönne ki győzetesen, akkor segíteni fogja a legjobb jelöltet a kampányban.

A videóinterjút itt lehet megnézni, Mellár Tamás alaposan kifejti az álláspontját: