Ulrik

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsi lelkész állt ki a megszégyenített vasalódeszkás tanár mellett

/

Ócsai Zoltán pécsi evangélikus lelkész vasalódeszkából csinált oltárt. De itt még nem állt meg!

Hirdetés

A napokban bejárta az országot a hír, hogy egy makói tanárt szégyenített meg a helyi tankerület, és még a diákjairól is letiltották; miután a férfi viccesen, vasalódeszka segítségével próbálta úszásra tanítani diákjait a karantén alatt.

Erre a hírre és helyzetre reagált a pécsi lelkész, aki egy vasalódeszkán kialakított oltár mögött áll, szertartáskönyvvel a kezében pózol mosolyogva.

„Mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, én csak az esetre reagáltam.

Humor nélkül nem érdemes bármibe belefogni” 

– mondta Ócsai Zoltán a hvg.hu-nak. A lelkész azt is hozzátette: azért posztolt, mert tetszett neki a tanár videója, és nem szereti a vaskalapos megoldásokat.

Ócsai Zoltán szerint a karanténidőszak alatt az egyházközségben többször is posztoltak humoros képeket, hogy oldják a feszültséget a hívek körében, és erre még az idős vagy konzervatívabb hívők is pozitívan reagáltak.

„Ismerem az egyházunk vezetőit, tudom, hogy van humoruk” 

– mondta arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy a kép miatt esetleg a makói tanárhoz hasonlóan őt is retorziók érik.

A “vasalódeszkás tanár” egyébként simán hozta a hát-, a mell-, és a gyorsúszást is a deszkán, nem is akárhogy:

Pécsett is volt olyan tanár, aki humorral fogta fel az otthoni tanítást. A Pécs Aktuál elsőként mutatta be Kapusi Zsombort, vagyis Zsombi bácsit, aki egy gördeszka segítségével oktatott úszást a pécsi gyermekeknek – és aratott ezzel óriási sikert a tanulóknál és anyukájuknál is.

Frissítés: Lemondott a tanárt megalázó vezető

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, június 15-i hatállyal lemondott Balázs József, a hódmezővásárhelyi tankerület vezetője.

A Hvg értesülései szerint az ügyben az ombudsman is eljárást indított, de emellett indult petíció is a testnevelő tanár támogatására.

Hirdetés

Előző sztori

Te tudod mi az a gyantászás vagy toplászat?

Következő sztori

Lemondott a vasalódeszkás tanárt meghurcoló vezető

Legutóbbiak innen: Arc