Címlap Arc Volt „k...

Volt „kolbász árus” érkezhet az önkormányzat kommunikációs cégének élére

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harsány cím bár igaz, ennél sokkal fontosabb, hogy Póré László nyolc megyei lapot igazgatott évekkel ezelőtt - köztük a Dunántúli Naplót, még mielőtt Mészáros Lőrinc megvásárolta volna a Mediaworks kiadót. Információink szerint ő lehet az új vezetője a város médiacégének. Egyelőre azonban annyi biztos csak, hogy vele is tárgyalnak.

Bleszity Péter ha nehezen is, de végül kalandos körülmények után átigazolhatott a ZsÖK NKft-hez, így az önkormányzat média- és kommunikációs cége ügyvezető nélkül maradt (bár Blesztity egyelőre ellátja ezt a feladatot is).

A Pécs Aktuál információi szerint egy, a cégben dolgozó, belsős, marketinges munkatársnak „ígérték be” az ügyvezetői posztot korábban, de friss információk szerint kívülről érkezhet az új vezető: mégpedig nem is akárki.

Póré László régi motoros a média-szakmában, nyolc megyei lapot igazgatott évekig, köztük a Dunántúli Naplót is, amelynek főszerkesztői feladatait is ellátta egy időben, még Mészáros Lőrinc 2016-os érkezése előtt. Kiváló szakember hírében állt akkoriban.

Pórét mégis kitették.

El kellett döntenem, merre tovább. Ha média, akkor csak Budapest, de akkor a család pécsi életét fel kellett volna számolni teljesen, és ezt nem akartuk. Ha Pécs, akkor meg kábé valami üzletkötői munka, amit meg nem éreztem pályának. Ezért döntöttem a kolbászozó megnyitása mellett

mesélte akkoriban saját ex-kollégájának a Szabad Pécsen, aki felfedezte a Kolbice standot a városban.

Póré munkanapjai akkoriban úgy teltek, hogy délelőtt kihúta a sültkolbászos kocsiját a pécsi Centrum áruház melletti parkolóba és árult. Hétvégente pedig fesztiválokra települt ki.

Úgy tudjuk, azóta váltott a szakember, de most van esély rá, hogy visszatérhet a médiába – mégha annak speciális, önkormányzati területére is, ami ettől még nem kisebb feladat, mint „piaci” médiát üzemeltetni, sőt. Éppen a termék ingyenessége és korlátlan elérhetősége jelenti az egyik legnagyobb nehézséget és kihívást üzleti szempontból, de ez már egy másik kérdés.

Kerestük Póré Lászlót, aki azt mondta: „sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja”, hogy ő lesz a Pécsi Kommunikációs Központ vezetője, de azt megerősítette, hogy folynak tárgyalások az ügyben.

Kész tényként azonban még korai lenne mindezt kijelenteni. Annál is inkább, mert még az ügyvezetői pályázatot sem írta ki az önkormányzat. Ha kiírják, Póré viszont indulni fog rajta – tudtuk meg.

Lapunk is úgy tudja, többen bejelentkeztek a pozícióra, de tudomásunk szerint olyan szakmai referenciája egyik jelentkezőnek sincs, mint Pórénak.