Címlap Balhé A bíróság vis...

A bíróság visszadobta: nincs per a Civilek a Mecsekért Mozgalom és a polgármester között

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyelőre legalábbis. Mint azt a Pécs Aktuál hivatalos forrásból is megtudta, jogerősen visszautasította a civilek ellen indított pert a bírtóság. De nincs minden veszve, még mehet perre Péterffy Attila, ha nagyon akar a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjével szemben.

Mint arról a Pécs Aktuál elsőként beszámolt, a Tubest megvédő, ismert zöld civilszervezet és a Fidelitas ellen akar Péterffy Attila pert indítani. Vicze Csilla közleményben fejezte ki megdöbbenését, szerinte „már nem először akarja elhallgattatni a szervezetet a polgármester, pedig ők csak a Mecseket védik.”

Péterffy Attila ezt követően közleményben erősítette meg, hogy perel, mert „megpróbálták lejáratni és mivel korábban megígérte a pert, ezt be is tartja.”

A Pécs Aktuál megírta azt is, hogy veszélyes döntést hozott ezzel Péterffy, mert egy kényes témát emelhet a magasba politikai értelemben teljesen feleslegesen – hiszen már győzött. Lapuk akkor úgy értesült, még közeli munkatársai sem tudtak arról, hogy bíróság előtt akar harcolni a környezetvédő civilekkel.

Most úgy néz ki, mégsem lesz per. Lapunk ugyanis megtudta, hogy a bíróság visszautasította a polgármester keresetét, úgy tudjuk, hogy jogi hibák miatt. A hír miatt megkerestük Vicze Csillát, aki megerősítette, hogy a napokban megkapta a bíróság erről szóló, jogerős végzését is: tehát mégsincs per. Megismételte: bizonyítani tudják, hogy minden állításuk igaz volt a faégetéssel kapcsolatban.

A polgármesternek egyébként van lehetősége újabb, az előzőnél pontosabb keresetet beadni az ügyben; tehát még lehet per a civilek és a polgármester között, ha nagyon akarja, és kétszer is győzni szeretne.