Címlap Balhé Szekszárdon i...

Szekszárdon is megjelent Péterffy főátvilágítója: lett is balhé

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Havi közel 2 millió forintos megbízással, közpénzen gyárthat privát anyagokat a pécsi Bodnár Ügyvédi Iroda a szekszárdi ellenzéknek - sejteti a város polgármestere. A Pécsett is igen aktív ügyvédi iroda Szekszárdon is átvilágít, de Ács Rezső szeirnt hibádzik a teljesítési igazolás, mert olyan munkákat is elszámol az ügyvédi iroda, ami nincs is benne a szerződésében. Bodnár Imre titoktartásra hivatkozik.

A tavaly őszi választáson többségbe került az ellenzéki Éljen Szekszárd, vagyis ÉSZ, a polgármesteri pozíciót azonban Ács Rezső fideszes jelölt nyerte. Kisebbségben kell tehát kormányoznia a várost, és ez láthatóan nem könnyű feladat: napi szintű politikai csatározások folynak Szekszárdon – elég csak a közösségi oldalakra vetni egy pillantást. Ennek a csatározásnak a legújabb epizódja szerint,

feltűnt a városban a Pécsett is igen aktív, Péterffy Attila “főátvilágítójaként” ismert Bodnár Ügyvédi Iroda, amely ott is átvilágít

– állítja a polgármester.

Ledöbbent

Hogy pontosan hány megbízásról van szó, azt egyelőre nem tudtuk meg, de az biztos, hogy az egyikkel már most komoly problémája van a polgármesternek, ugyanis törvénytelenséget vélt feldezni, legalábbis erre utalt nyilvánosan.

Ledöbbenve olvastam az ÉSZ által megbízott Bodnár Ügyvédi Iroda „jogi auditálásával kapcsolatos ügyvédi munkák” teljesítési igazolását. Az első képen látszik, hogy az ÉSZ mire bízta meg a pécsi ügyvédet, a második képen pedig, amit el kíván számolni. Az Uszoda feljelentésre nem terjedt ki a megbízás! Bomba Gábor mégis megcsináltatta és valószínűleg feljelentőként leadta a rendőrségen.

Most akkor közpénzen (HAVI 1.905.000 Ft-ról beszélünk!) privát anyagokat gyárt a pécsi ügyvéd az ÉSZ-nek!?

Ugye senki nem fog meglepődni, ha ezt a teljesítési igazolást sem írom alá!”

írta ki a közösségi oldalára a polgármester, majd bemutatta ezt a két fotót.

A Bodnár Ügyvédi Iroda teljesítési igazolásán

valóban úgy tűnik, hogy olyan feladatra is elszámolt munkaórát és pénzt, amely nincs is benne a szerződésben.

Ezeket a polgármester színessel alá is húzta. A mellékelt szerződés ezen oldalán, a felsorolt listában ugyanis tényleg nem szerepel az Uszoda.

Ács Rezső érdeklődésünkre megerősítette, hogy nem írja alá ezt a teljesítést, mert szerinte az is bűncselekmény lenne, emellett pedig fenntartotta mindazt, amit a posztjában is leírt, de ígért további dokumentumokat is.

Titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozik az ügyvéd

Kerestük az ügyben az ÉSZ vezetőjét, Bomba Gábort és Bodnár Imrét is, hogy mivel magyarázzák a szerződés és a teljesítési igazolás közötti eltérést.

Bodnár Imre azt írta, hogy

“a Bodnár Ügyvédi Iroda szerződés szerint szakmai munkát végez többek között az önkormányzat megbízásából Szekszárdon. Az ügyvédi tevékenység titoktartással terhelt és ameddig a titoktartás alól felmentést nem ad a megbízó, az ügyben további nyilatkozatot tenni nem tudok. Kérem a megértését.”

Bomba Gábor is reagált lapunknak. Ő azt írta: “a Bodnár Ügyvédi Iroda szerződéses jogviszonyban az önkormányzattal áll, az önkormányzat érdekében jár el. Az önkormányzattól nem érkezett jelzés azzal kapcsolatban hogy un. privát anyagot gyárt vagy nem szerződés szerint jár el.” 

Bomba közölte, ha mégis a tudomásukra jut ilyen, akkor vizsgálatot fognak kérni a jegyzőtől.