Weöres-szobor
/

Kihátrálni látszik a szobor ügyből a városvezetés?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
/

Bognár Szilvia szerint ő csak "felerősítette a szobor ügyét, hogy az nyugvópontra kerüljön". Pedig hat évig senki nem beszélt a Weöres Sándort ábrázoló szelfi-szoborról! Az alpolgármester most úgy csinál, mintha ő nem lenne politikus. 

Exkluzív interjút kértünk a pécsi alpolgármestertől, aki levélben tájékoztatta Kligl Sándor szobrászművészt a napokban, hogy alkotását, a Weöres Sándort ábrázoló “szelfi-szobrot” áthelyeznék a Király utcából máshová. Az ötlet ellen nem csak az alkotó tiltakozik, hanem még azok a művészek is, akik közül az egyik liszttel is megszórta a művet a 2014-es felállításkor.

Mi arra voltunk kíváncsiak elsősorban és arra kérdeztünk rá a pécsi alpolgármesternél, hogy hat év után most miért húzta elő ezt az ügyet a városvezetés? Íme a válasz 80 másodpercben:

Bognár Szilvia tehát most úgy nyilatkozik, mintha ő a “körön kívül” állna. Pedig ő az, aki az ügyet elindította a levéllel.

Szerinte a szobor ügye “soha nem volt nyugvóponton”. Bognár úgy gondolja, a politikusok ellen tiltakozik most a művészvilág, hogy “a politikusok ne avatkozzanak bele ebbe az ügybe”, ami szerinte nagyon helyes, “ne is avatkozzanak közbe” – mondja úgy, mintha nem ő indította volna el az egészet, és ő nem is lenne politikus.

– Nekem, a kultúráért felelős alpolgármesterként az a feladatom, hogy nyugvópontra kerüljön ez az ügy. Ki kell hangosítanom, nyilvános felületet kell neki adnom és meg kell vizsgálnunk azokat a lehetőségeket, amik méltóbb helyszínt jelentenének – magyarázza egyebek mellett, mert szerinte

az a lényeg, hogy ők csak felhangosították az ügyet azért, hogy legyen nyugvópont, de nem ők fogják kimondani a végeredményt.

Azt nem mondta el az alpolgármester, hogy kik azok az állítólagos művészek, akik most jelezték neki, hogy rossz helyen van a szobor, és akik miatt ő most “felhangosítja” azt, amit az elmúlt 6 évben csend és több ezer elégedett közösségi fotó jellemzett.

Előző sztori

Fiatalokkal is bizniszelt a pécsi díler

Következő sztori

Simán nyert első felkészülési mérkőzésén a PMFC

Legutóbbiak innen: Balhé