Címlap Balhé Nyőgéri miatt...

Nyőgéri miatt akarhatott módosítani Péterffy, de nem jött össze!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Apró, félmondatos szöveget írtak bele egy ártalmatlannak tűnő napirendbe, az SZMSZ módosítások közé. Besültek!

Megváltoztatta volna az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát a pécsi polgármester, a módosítások között pedig „bedugtak” egy félmondatot is – tudta meg a Pécs Aktuál. Eszerint a polgármester kinevezhetetett volna az alpolgármesterek mellé egy társadalmi megbízatású alpolgármestert is. Véletlenül pont lett egy ilyenje Pécsnek, a karácsony előtt hirtelen kinevezett Nyőgéri Lajos személyében. A kinevezés jogszerűségét pedig még mindig vizsgálja a Baranya Megyei Kormányhivatal; vannak ugyanis ezzel kapcsolatban jogi aggályok.

Elképzelhető, hogy ezeket szerette volna utólag kiküszöbölni a polgármester, vagy más állt a háttérben, de miután a képviselők egy része kiszúrta ezt az apró félmondatot az SZMSZ módosító szövegében, több mint egy órás vita kezdődött.

Ezen már-már sikerült elérnie az ellenzéki képviselőknek, hogy amolyan „szimpátia szavazás” legyen Nyőgéri mellett, vagy ellen – ezt maguk a városvezetés koalíciós képviselői is hiányolták korábban. Erre végül azért nem került sor, mert Péterffy Attila levetette a napirendről az SZMSZ módosítását, és elnapolta a döntést.

A polgármester saját hatáskörben egyébként eldönthetné ezt is, mint bármi mást a veszélyhelyzet miatt; de nagy valószínűség szerint ezt azért már ő sem meri meglépni, hiába nyerte meg a 12 pontos csatát, és hiába véreztek el a koalíciós képviselők, hogy betartatsák vele a választási ígéreteit.