Címlap Balhé „Sz.rke...

„Sz.rkeverőzik” a pécsi önkormányzati lap, pedig beismerhetnék, hogy hibázott a Főnök!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péterffy Attila maga mondta ki, hogy a teljes belvárosra terjesztik majd ki a kerékpározásra vonatkozó szigorítást, de az önkormányzat lapja szerint ez csak "szarkeverés". 

Részletesen, videókkal kiegészítve írtunk arról a múlt héten, hogy miután a pécsi polgármester bejelentette, hogy megszüntetnék a belvárosi sétálóutcákban a bringázást, megérkezett a városházi lakájmédia, és lelelkesen megírta ennek az ellenkezőjét: mintha nem is azt jelentette volna be Péterffy Attila, amit. Most ehhez a „mentőakcióhoz” csatlakozott az önkormányzat saját kiadványának főszerkesztője is, aki egyenesen szarkeverőkről ír nagyívű, bár kissé értelmetlen dolgozatában.

A „Bringámmal sétálóutcákba'” címet viselő írás úgy kezdődik, hogy: „Most, hogy már mindenki megmondta a tutit a sétálóutcákban való bringázás ügyében a létező összes internetes felületen, és a hivatásos szarkeverők is megkeverték a szart annak terjesztésével, hogy Péterffy Attila az EGÉSZ belvárosból, sőt, a világ összes belvárosából kitiltaná a bringásokat, gondoltam, én sem maradhatok ki a fergeteges véleménybuliból.

A főszerkesztő arra utalhat, hogy Péterffy Attila nem mondta azt, hogy az egész belvárost érintené a kerékpáros szigorítás. Pedig ezt mondta, mégpedig egy újságírói kérdésre válaszolva. Íme, meg is nézhető és remekül hallható:

Amint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta és videóban is bemutatta,

a pécsi polgármester bejelentette, hogy megszüntetnék a belvárosi sétálóutcákban a bringázást. Fokozatosan kivezetnék ezt a gyakorlatból. Most a Ferencesek utcájával kezdik, aztán majd a többi, belvárosi rész jön.

Péterffy Attila ezt azzal indokolta, hogy sok panasz érkezett amiatt, mert egyes kerékpárosok száguldoznak, ideje ezt komolyan venni.

Korábban már felhívtuk a figyelmet arra is, hogy akik ott voltak a polgármester ominózus sajtótájékoztatóján a Ferencesek utca elején, azoknak ez a bejelentés egyértelmű volt; annak ellenére, hogy Péterffy Attila meglehetősen döcögősen, akadozva, hosszú körmondatokban tudta csak elmondani, hogy mit szeretne. Mégis egyértelmű volt az üzenet,

olyannyira, hogy még az önkormányzat saját újságja is ezt írta, bár azóta ez a cikk eltűnt a főoldalról.

Hogy miért kell az ellenkezőjét írni annak, ami történt, az kérdéses, talán a városházi lap főszerkesztőjét „kötelezték rá”, ki tudja. Vélhetően arról van szó, hogy

a polgármester megijedhetett, érzékelhette, hogy ez elkapkodott és nem éppen népszerű bejelentése volt, ezért visszavonulót fújhatott.

A hűséges, és megfizetett sajtómunkásai pedig nekiültek a billentyűzetnek és hazudozókról, propganadáról, meg szarkeverésről kezdtek írni. Pedig mondhatták volna azt is, hogy „elnézést, pontatlanul fogalmazott a Főnök. Nem úgy értette…” ÉS vélhetően mindenki felfogta volna, mert tévedni, pontatlanul vagy félreérthetően fogalmazni emberi dolog, megesik mindenkivel, nem bűn!