Címlap Balhé VAKÍTÁS! Még ...

VAKÍTÁS! Még mindig titkolják, hogy mire fizettek ki tízmilliókat Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Látványos, de erőteljes hitelességi kérdéseket felvető honlapot készített az önkormányzat, amelyen szerintük követhető az elhíresült, több tízmillió forintba kerülő „átvilágítások” folyamata. Azért vet fel hitelességi kérdéseket, mert továbbra is csak igen egyoldalúan, egyetlen forrásból, dokumentumok nélkül, kvázi „sajtóközleményszerűen” tájékozódhatnak a pécsiek arról, mire költötték el a pénzüket.

Így ezeket igen nehéz, szinte lehetetlen megkülönböztetni a politikai véleményektől, politikai kommunikációtól.

Mint ismert, lapunk hónapok óta küzd azért, hogy a pécsi önkormányzat, illetve a város cégei kiadják az „átvilágítások” eredményeit, megállapításait. Akár csak úgy, hogy azokat hitelesnek lehessen minősíteni, de ne sértsen bármiféle nyomozási érdeket.

Ezeket a közérdekből nyilvános adatokat mind az önkormányzat, mind a város cégei megtagadták a Pécs Aktuáltól; és titkolják még a slágvortos megállapításokat is.

Hogy miért titkolhatják, arról korábban részletesen is írtunk.

Most a pécsi önkormányzat azt állítja, „önálló honlap ad teljes körű áttekintést a pécsi önkormányzat cégei és intézményei átvilágításáról. A mai naptól elérhető, rendhagyó portál a rendszerváltás óta először foglalja áttekinthető, érthető és folyamatosan frissülő keretbe a 2019-es választások óta folyó elszámoltatás információit” – írják.

A honlap IDE KATTINTVA érhető el.

Semmi újat nem tartamaz azonban, mint amit eddig lapunk, vagy más médium ne írt volna már meg, igen részletesen. Ráadásul több helyen pontatlanok és félrevezetőek is az állítások.

(Éppen emiatt próbáltuk meg megszerezni az „átvilágítások” hiteles dokumentumait, de azokat nem adták ki, titkolják továbbra is – a szerk.)

A honlap elsődleges célja – írja az önkormányzat, hogy „pontos, de érthető módon adjon képet a jogi munkáról. A weboldalon elérhetők a köz érdeklődésére számot tartó, de a nyomozás érdekeit nem sértő adatok az átvilágítás által feltárt egyes ügyekről, ideértve a jogi procedúrák idővonalát és az elkövetési értékeket. A könnyebb érthetőség kedvéért minden egyes ügy részletes, világos magyarázata és az adott témához kapcsolódó sajtómegjelenések is elérhetők az oldalon”.

A weboldal folyamatosan frissül, hírekkel, a már ismert ügyek új fejleményeivel, valamint az átvilágítás nyomán felmerül új ügyek részleteivel bővül a jövőben – ígérik.

UPDATE: Közleményben reagált az önkormányzat „elszámoltatási honlapjára” az ellenzéki frakció