Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Közfeladati helyzettel" való visszaélés miatt nyomoz a rendőrség az újabb lakásmutyiban Pécsen, miközben a korábbi nyomozás is tart még, amit vesztegetés gyanúja miatt rendeltek el.

Lassan minden hétre jut egy-egy újabb nyomozásról szóló hír, ami érinti a pécsi városvezetést, vagy a városvezetéshez kapcsolódó ügyet. Múlt héten írtuk meg, hogy elrendelték a nyomozást, amiért több mint 400 millió forintot húzott le egy számláról a pécsi Polgármesteri Hivatal; most pedig megbízható forrásból megtudtuk, ezúttal megint önkormányzati bérlakások körül észleltek visszáságokat, mégpedig a Pécsi Ellátó Központ vezetője, aki meg is tette a feljelentést.

A rendőrség lapunknak megerősítette,

közfeladati helyzettel visszaélés bűntette miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Eközben még mindig folyik az a kaposvári katonai ügyészség általi nyomozás is, ami szintén önkormányzati bérlakások miatt robbant ki, a gyanú szerint ugyanis kenőpénzért adták a lakásokat Pécsen, vagyis vesztegetés történt. További izgalmas részeleteket abban az ügyben ebben a cikkünkben írtunk legutóbb:


Miért indítottak most újabb nyomozást?

A Pécs Aktuál megbízható forrásból úgy értesült, a lakáskiutalásokat is felügyelő bizottság jobbikos elnökéhez, Fogarasi Gáborhoz, illetve a városvezető koalícióhoz is köthető az a család (K.-ék), amely három bérlakáshoz is juthatott Pécsen. Az ügyben feljelentést tett a Pécsi Ellátó Központ vezetője is, mert „gyanút adott a hivatali visszaélésre az általa megismert papírok összessége” – közölte azok után, hogy a Tiszta Kezek Frakció egyik képviselője, Hencsei Zsolt konkrét kérdéseket tett fel neki az ügyben.

Hencsei kérdései, a teljes levelezés, és a cégvezető válaszai itt olvashatóak (a neveket személyiségi jogok védelme miatt kitakartuk):


Nem szélmalomharc, lehet tisztán is várost vezetni

Hencsei Zsolt (a lenti képünkön jobbszélen), a független Tiszta Kezek Frakció képviselője szerint a fideszes városvezetést azért váltották le egyebek mellett, mert sokkal tisztább közéletet és városvezetést szerettek volna elérni Pécsett, de ennek éppen az ellenkezője történt, ezért is léptek ki többen a városvezető – szerinte – álbaloldali koalícióból.

– Talán egyesek ezt szélmalomharcnak vélik, talán alkut is kötnének inkább némi apróért cserébe, de mi hiszünk abban, hogy igenis lehet tisztán, szakmai alapon, okos kompromisszumokkal és a közösséget támogató jövőkép alapján vezetni egy várost. Mutyik nélkül.

Amit eddig kiderítettünk, abból világosan látszik, hogy most nem ez a helyzet, egy szűk érdekkör uralta és uralja le Pécset, és nem engedik egyről a kettőre jutni a várost, csak egymásnak kedveznek. Ennek akarunk véget vetni elsősorban, mert emiatt csúszik le Pécs egyre inkább

– magyarázta a képviselő.

Hencsei állítja, volt pártagként személyesen ismeri azt a férfit, K. Gábort, aki erősen kötődik a pécsi Jobbikhoz, Fogarasi Gáborhoz és a városvezetéshez is, és ennek köszönhetően tudhatott elintézni három bérlakást is a családjának: egyet a lányának, egyet a fiának és egyet a lánya élettársának.

A rendőrség a Pécs Aktuál érdeklődésére egyelőre „a nyomozás érdekeire való tekintettel” nem akart több információt elmondani.

A Tiszta Kezek Frakció szerint ez nem szélmalomharc, igenis lehet tisztább a közélet, lehet mutyik nélkül is várost vezetni . A képen balról jobbra: Topán László, Bognár Szilvia, Hencsei Zsolt