Ovisokkal telt meg a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet.
A jövő nemzedéke, a 2038-ban végző jövendő hallgatók szüreteltek ma a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben.
A Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Óvodájának csemetéi ismerkedtek a szőlő termésével, a betakarítás és feldolgozás folyamatával. Szorgos kezükkel hozzájárultak a 30 hektárnyi terület szüreti munkáinak elvégzéséhez.
Szeptemberben minden segítség jól jön, hiszen a szőlő gyorsan érik, különösen a mostani napsütéses időben.
A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben nagyjából két hónapon át tart a szüret, amelynek jelentős hányadát teszik ki a kutatási tételek. Több mint 300 fajta megfigyelése folyik.
Ezek esetében a pár kilós mennyiségtől a 100 kg-os mennyiségig terjed a termés, amit nemcsak növekedési, érési időszakában figyelnek, hanem a későbbi feldolgozás, borkészítés során is. A szüreti ciklusban kiveszik részüket a munkából a sellyei és komlói szakközépiskolások is, valamint az egyetem szőlész-borász hallgatói.