Hivatalos: sikerült átütemeztetni a felújítást, egyelőre maradhatnak a Vásárcsarnok árusai

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavasszal viszont folytatódnak majd a tárgyalások. 

Mint azt kedden már elsőként megírtuk, a Pécs Aktuál információi szerint

2021 év végéig biztosan maradhatnak a csarnokban az árusok, addig nem kell kiköltözniük.

Eredetileg úgy volt, hogy jövő nyáron már új helyszínt keres nekik az önkormányzat, illetve a Pécsi Vagyonhasznosító, de ez megváltozott.

Az önkormányzat most közölte,

Sikerült átütemeztetni a csarnok felújítását (irodaház lesz majd belőle), amivel felgyorsulhat a beruházás. Így a régi csarnoképületet csak az eredetileg tervezettnél később, legkorábban várhatóan 2021 végén kell kiüríteni, azaz a bérlők addig a régi csarnokban maradhatnak és az eredetileg tervezettnél rövidebb ideig lesz szükség ideiglenes árusítóhelyre.

A bérlőkkel folytatott megbeszélésen kitértek arra, hogy a városvezetés, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezetői további módosítási javaslatokat tettek a szaktárca és az illetékes hatóságok felé, hogy az ideiglenes költözés időszaka tovább csökkenjen. Kérdéseikre várhatóan 2021 februárban kaphatnak választ.

Az átmeneti időszakra hatással lehet az új csarnok építési ütemtervének betartása is. Arra a kérdésre, hogy az építkezésben műszaki okokból várható-e késedelem, a műszaki szakértők szintén 2021 februárban adhatnak majd választ. Ezeknek az információknak a birtokában

jövő kora tavasszal folytatódhat az egyeztetés a bérlők és a városvezetés között, várhatóan akkor születhet végleges döntés az ideiglenes helyszínnel kapcsolatban

– tudtuk meg az önkormányzattól.

Lapunk úgy tudja, a Siklósi úton lévő egykori húsipari vállalat gyáregységeibe költöztetnék majd az árusokat.

Közölték azt is, hogy a vagyonhasznosító munkatársai januárjától minden árussal személyesen, külön-külön egyeztetnek a bérlők jogi helyzetéről és átköltözési szándékáról. 2021 augusztus végéig kell megállapodniuk arról, hogy a régi csarnok bérlői közül ki milyen feltételekkel tud átköltözni az új vásárcsarnokba.

UPDATE: “Köszöni az önkormányzat együttműködését” a pécsi ellenzék, amiért “megfogadták a tanácsukat” Vásárcsarnok ügyben

Hirdetés
Előző sztori

COVID-bűnözők jelentek meg Pécsett!

Következő sztori

Pécsi virológus: jövő héttől elkezdik az oltások beadását

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1