Címlap Egészség Volt egy kis ...

Volt egy kis kavarodás az éjjel, viszont MÁTÓL nem kell maszk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rettentő nagy volt az öröm tegnap, miután a miniszterelnök bejelentette, hogy Goodbye maszk, mivel megvan az 5000000 beoltott Magyarországon: jöhetnek a lazítások.

A Magyar Közlönyben szombat este meg is jelent, hogy vasárnptól nem kell maszkot viselni a közterületen. Tehát mától végre mindenki olyan szabadon vesz levegőt, ahogy csak jólesik.

A rendőrök záratták a helyeket

Szombat éjjel amolyan mini örömünnep alakult ki Pécsett is, tele voltak a belvárosi kocsmák emberekkel. Bár sokan úgy gondolták, Orbán bejelentésével automatikusan életbe léptek a lazítások, a rendőrök 23 óra körül figyelmeztették a vendéglősöket, hogy be kell zárniuk. Éjfélig! Utána viszont megint kinyithattak.

Volt emiatt egy kis zavar, sőt sok vendéglátós inkább a bezárást választotta, mert a vendég sem voltak teljesen tisztában azzal, mit is szabadÍ: így 23 órára némileg a tömeg is megcsappant.

Mit szabad és mit nem?

Az ötmilliomodik beoltott miaztt véget ért mostantól a kijárási tilalom, nem kell a közterületen maszkot viselni, a távolságtartásra sem kell ügyelni – de azért vannak kivételek.

  • A jelenlegi szabályok szerinti éjfél és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom megszűnik.
  • Az üzletek, a vendéglátó üzletek és a szabadidős létesítmények is nyitva maradhatnak este 11 óra után.
  • A települések belterületén nem lesz kötelező a maszkviselés, s a 10 ezer fő feletti településeken sem szabályozhatja már külön a polgármester a közterületi maszkhasználatot.
  • A közterületen megszűnik a másfél méteres távolságtartási szabály is, valamint az egyéni-, és csapatsportolásra vonatkozó valamennyi korlátozás is

OTT KÖTELEZŐ A MASZK, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak,

– így a tömegközlekedés során és

– az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

További fontos tudnivalókat ebben a cikkünkben találnak arról, hogy mit szabad és mit nem: