Címlap Gazdaság Újabb vezető ...

Újabb vezető távozik, ezúttal a pécsi városházáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Városmarketing Osztály vezetője távozik a várostól - tudta meg lapunk. Ez a terület a Gazdaságfejlesztési Főosztály alá tartozik szervezetileg, ám ezen egység vezetője sem erősíti tovább a Városházát. Az ő távozását azután jelentették be, hogy a Pécs Aktuál elsőként megírta, Jankó Agnétát egy kínos üggyel hozták összefüggésbe korábban. Az új városvezetés amolyan csúcsosztályként vezette fel az újonnan létrehozott Gazdaságfejlesztési Főosztályt, de eddig túl sok mindent nem lehet tudni arról, hogy mi folyik ott, és elértek-e bármilyen eredményt. A mostani távozás azt sejteti, hogy nem nagyon.    

Emblematikus vezetők távoznak a városi cégektől – írtuk meg korábban, olyan alapemberek, akiknek a szakmai képességeihez, eredményeihez kétség sem férhet.

Akadt olyan mérnök is, aki szintén inkább a távozást választotta a Városházáról, ő interjúban is elmesélte, miért döntött így és komoly szakmai kritikákat fogalmazott meg a városvezetéssel szemben.

A Pécs Aktuál elsőként írta meg, hogy az új városvezetés csúcsfőosztályának vezetője kétes ügybe keveredett. Cikkünket követően jelentette be az önkormányzat, hogy megválnak Jankó Agnétától, a Gazdaságfejlesztési Főosztály vezetőjétől. Most úgy néz ki,

tovább esik szét a főosztály, mert egy további vezető is távozik onnan

– tudtuk meg. Információink szerint a Városmarketing Osztály vezetője közös megegyezéssel távozik. (Ez az osztály szervezetileg a Gazdaságfejlesztési Főosztályhoz tartozik.) Ez azért érdekes, mert a szakembert hónapokig győzködték, hogy igazoljon oda, míg végül igent mondott.

Lapunk elérte az asszonyt telefonon, de azt mondta, most még nem szeretné kommentálni a távozásának okait és körülményeit.