Címlap Politika A kormányt, d...

A kormányt, de a balos városvezetést is szétekézte Magyar Péter Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több ezren várták Magyar Pétert, a TISZA párt emblematikus arcát Pécsen. A Pécs Aktuál élőben tudósította a pécsi program elejét, Magyar válaszolt is lapunk kérdéseire:


„Az ország gyöngye, aranya, a legszebb megye Baranya” – voltak az első szavai a Széchenyi téren Magyar Péternek.

Pécset és Baranyát a múltja, a kultúrája, az itt lakó emberek szorgalma, elhivatottsága arra predesztizálná, hogy Európa és hazánk egyik legsikeresebb, legboldogabb és leggazdagabb városa legyen. De nem az!

– kezdett bele a beszédébe a politikus.

A rendszerváltás óta Pécs lakosságának majdnem harmada távozott a városból, üres az autópálya és a Zsolnay Negyed, bezártak a bányák, megszűntek a nagy cégek.

Pécs nem tudja kihasználni a benne rejlő potenciált. A helyi vállalkozások se a helyi, se az országos vezetéstől nem kapják meg a fejlesztésekhez szükséges támogatásokat. A város jelenleg nem tudja kihasználni a turizmusban rejlő lehetőségeket sem

– sorolta a problémákat Magyar Péter. Hozzátette, a várost az egyetem tartja életben, amit elfoglalt a politika. Ezért a TISZA párt vissza fogja adni az egyetemet a szenátusnak.

Magyar hangsúlyozta, a pécsieknek joga van tudni, hogy milyen gyár, beruházás épül majd a szomszédságukban – ezzel utalt a készülő bicsérdi ipari parkra.

A jövő elkezdődött. Mostantól semmi sem lesz úgy, ahogy eddig volt. Hosszú és kemény küzdelem lesz, de lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat, és közösen építünk egy új, modern, békés, európai, élhető Magyarországot!

– jelentette ki, hozzátette: meg kell mutatni, hogy nem félünk, ki kell állni az élhető jövőért.

A Holdig ért a pénz, de hol van?

Minden adott lenne ahhoz, hogy egy virágzó, élhető, boldog és békés ország és régió lehetne ez – Baranya, Pécs is.

Az elmúlt 20 évben, amióta Magyarország az Unió tagja, 40 ezer milliárd forint fejlesztési pénz érkezett ide. Vagyis húszezresekből kirakva ez a Holdig érne, vagy nyolcszor meg kerülné az egyenlítőt is. De mit látunk?

Hogy ez a régió az Unió és Magyarország legszegényebb régiója! Hogyan lehet ez? Hova tűnt ez a rengeteg pénz? Szerintem mind tudjátok. Nem a magyar kis- és középvállalkozásokhoz, nem a magyar gazdákhoz, nem a magyar egészségügybe, nem magyar oktatásba, hanem haveri és családi körhöz folyt.

A nektek járó uniós pénzek ma jachtokban, kastélyokban, off-shore számlákon van. Ma Magyarország egy családi részvénytársaság, és ennek mi magyarok véget vetünk – mondta.

Hazaváró program

A máig tartó kivándorlással, a fiatalok külföldre költözésével versenyhátrányba kerül Pécs.

A TISZA párt rövidesen egy komplett Hazaváró Programot hirdet meg – jelentette be Magyar Péter.

Azt szeretnénk, ha Lengyelországhoz hasonlóan, magyarok százezrei költöznének haza, és élnének újra együtt családok, és az a sok tízezer magyar gyermek, aki Londonban, Berlinben, és a világ különböző részein születik az itthon nőne fel, és a magyar nemzet része lenne

– magyarázta Magyar Péter.

Szerinte ki kell mondani, Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok és még csak nem is a Döbrögik országa, hanem a Zsolnay Vilmosok, a baranyai gazdák, a pécsi vállalkozók és a pécsi gyermekek és idősek, és végső soron a Ludas Matyik hazája.

Magyar bejelenetette azt is, hogy a TISZA párt megemeli a családi pótlékot, beszüntetik az állami propagandát, és annak minden formáját, és újra független lesz a közmédia is. Eddig az Orbán-kormány 1309 milliárdot költött propagandára, de ezt a jövőben oktatási, egészségügyi és a szociális intézmények fenntartására és fejlesztésére fogjuk fordítani – tette hozzá.

A TISZA párt békepárti, nem háborúpárti, ahogy egyetlen magyar ember sem, és kiáll az illegális migrációval szemben – hangsúlyozta.

Mi hiszünk és tartjuk Magyarország keresztény-zsidó kulturális gyökereit, és egy ugyanolyan Európában és Magyarországon szeretnénk élni, és ezt szeretnénk megőrizni a gyermekeinknek és az unokáinknak, ahol most vagyunk

– közölte.

Magyar azt kérte a pécsiektől, hogy június 9-én támogassák a TISZA párt jelöltjeit és küldjenek ezzel is olyan üzenetet, amit a budai várban is meghallanak.


Magyar Péter rengeteg kérdésre is válaszolt. A teljes beszédét, és a kérdésekre adott válaszait ITT lehet követni, vagy visszanézni, vagy itt: