Címlap Baranya Balatonra men...

Balatonra mennél? Ellenőrzések lesznek a nagy forgalom miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyári forgalomhoz hasonlóra számítanak a Balatonnál. Ezért sokkal több lehet a polgárőr, rendőr a parton. Arra is figyelmeztetnek, hogy bár lángost lehet, hogy tudtok venni, a padon nem ehetitek meg. 

Lombár Gábor a Balatoni Szövetség elnöke elmondta, már eddig is nagyobb volt a vendégforgalom a tavasszal szokásosnál a Balatonnál, 

húsvétra pedig a nyári forgalomhoz hasonlóra számítanak.

„Nagy szeretettel várunk mindenkit, hiszen természetes, hogy aki csak teheti, az ország egyik legszebb részén szeretné tölteni a húsvétot, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy a térségben is sok a fertőzött, a helyi egészségügyi ellátórendszer nagyon leterhelt,

és a boltok, részben kinyitó büfék, lángososok sincsenek ilyenkor még felkészülve ekkora forgalomra”

– fogalmazott.

Nem lehet a padokon enni!

Beszélt arról is, hogy a nyitva levő vagy hétvégére kinyitó vendéglátóegységeknél is csak elvitelre rendelhető étel, amelyet nem szabad a közeli közterületi padokon elfogyasztani.

Nincsenek az illemhelyek sem nyitva

Sok helyen zajlik a strandok felújítása, így a tópart érintett részei munkaterületnek számítanak, ahol nem javasolt tartózkodni, és az illemhelyek sincsenek nyitva – mondta Lombár Gábor.

Kötelező a maszkviselés a Balatonnál

Figyelmeztettek arra, hogy a maszkviselés lakott területen valamennyi utcán, közterületen kötelező a Balatonnál is. A másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani, és az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben van este 8 óra és reggel 5 óra között.

Nem lesz mindenhol gyógyszertár

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén a gyógyszertárak ügyeleti rendszerben működnek a régióban, így nem lesz minden településen elérhető patika.

Hat balatoni település – Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget – közös közleményt adott ki, ebben a polgármesterek együttesen kérték fel a helyi polgárőrséget, hogy segítsék a hatóság munkáját, ellenőrizzék a településeiken a járványügyi szabályok betartását.

A szövetség elnöke kérte az üdülőrégióba látogatókat, hogy

SAJÁT MAGUK ÉS A TÉRSÉG LAKOSSÁGA ÉRDEKÉBEN IS TARTSÁK BE SZIGORÚAN A JÁRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁSOKAT,

„hiszen a pandémia legkritikusabb napjait éljük”.