Címlap Hírek Elmaradt a &#...

Elmaradt a „Nagy Kamarai Szocialista Forradalom”: az ügyvédek nem kértek Péterffy Attila elszámoltatójából

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Telefonlánc, utolsó pillanatos mozgósító levél, őrök, felvigyázók, számlálóbiztosok, ajtónállók és telefonokat elkobzók színesítették idén a Pécsi Ügyvédi Kamara tisztújítását. Soha nem látott mértékű részvétel mellett pedig

minden eddiginél erősebb felhatalmazással erősítették meg a kamara eddigi elnökét: Dr. Leposa Mariannát. Más szavakkal: az, hogy bejelentkezett az elnöki székbe Péterffy Attila elszámoltató terminátora, elképesztő mozgósító hatással bírt, mert a jelek szerint az is elment szavazni Bodnár Imre ellen, aki évek óta be se tette a lábát kis túlzással a kamarába, kerüli a kamarai rendezvényeket és a tisztújítást is.

Információink szerint 155:66 arányban szavazták le Bodnár Imrét a pécsi ügyvédek.

A Pécs Aktuál elsőként számolt be arról a napokban, hogy bejelentkezett kamarai elnöknek Bodnár Imre, aki a polgármesteri „átvilágításokról” és sajátos politikai aktivitásáról, kommentárjairól híresült el Pécsett.

Mások mellett az önkormányzati “átvilágításokban” tevékenyen részt vevő

BIZALMI ÜGYVÉDEIT ÜLTETte volna be A PÉCSI ÜGYVÉDI KAMARA FONTOS POZÍCIÓIBA BODNÁR, de ez nem sikerült.

Pedig az önkormányzati kiadvány olyan „cikket” írt Bodnár Imréről a tisztújítás előtti napon, hogy a fal adta a másikat, de ez sem segített, sőt: talán rontott a helyzeten. A kiadvány ugyanis azon nevetgélt és azt sugallta, hogy bár a „fidesz média” (az új Dunántúli Naplót nevezték így) „Nagy Kamarai Szocialista Forradalomtól” rettegett szerintük, Bodnár Imre viszont olyan jó szakember, hogy még a köztudottan jobboldali-konzervatív Kollár Lajos professzor is őt ajánlja, tehát szó sincs baloldali fordulatról. Arról a lap elfelejtett írni, hogy a professzor pont olyan nagy vitorlás rajongó, mint Bodnár, vagyis az ismeretség és sportbarátság évtizedes. A versenyeken pedig vélhetően nincs idő a politikára, a széljárás ugyanis fontosabb lehet.

A pécsi ügyvédek mindenesetre eldöntötték a kérdést: durván leszavazták Bodnárt, illetve megerősítették Leposa Mariannát.

Bodnár Imre egyébként ettől függetlenül kifejezetten jó szakember hírében áll a városban, generációkon átívelő jogi tudással, már édesapja is ismert, kiváló ügyvéd volt.

(Borítókép forrása: Bodnár Imre közösségi oldala)