Ott a helyed Villányban! Dupla koncerttel nyitják meg a fesztiválszezont a bor városában május 17-én.

Újra élettel telik meg a Villányi Rendezvénytér, ahol az év első „Ha péntek, akkor Villány” elnevezésű bulijára Rácz Gergő, Orsovai Reni és a Neoton Família érkezik. Május 17-én, péntek este biztosan nagy buli lesz a bor városában.

www.villany.hu/programok

– Több mint tízéves hagyományra tekint vissza ez a rendezvénysorozat. Tavaly léptünk fel az országos koncerthelyszínek sorába. Akkor Azariah érkeezett Villányba és mintegy 10 ezres közönség várta. Eddig ez egy kisebb szabású rendezvény volt, ahol főként a helyi együttesek léptek színpadra. Úgy gondolom, hogy két éve viszont a nagyobb volumenű koncertek is remekelnek a városban – mondta Béni Gábor, rendezvényszervező.

Jegyek már kaphatók a www.villany.hu/programok oldalon.

villányi rendezvénysorozat egyedülálló módon ötvözi a borturizmust, a gasztronómiát, a kultúrát és a szórakozást. A péntek esti események változatos programokat kínálnak a látogatóknak, többek között koncerteket, borkóstolókat, és gasztroélményeket.

Idén Villányba érkezik még Majka és a Valmar

– A nagyobb húzónevek messzebbről is idecsábítják a zenekedvelőket. Ennek pedig a helyi termelők is örülnek, hiszen a rendezvény kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók közelebbről megismerjék a Villányi borvidéket, a helyi borászatokat, az autentikus gasztronómiát és a régió kulturális örökségét. Ha valaki Miskolcról, Budapestről Villányba jön koncertre, akkor biztosan itt marad a hétvégére is – tette hozzá Béni Gábor.

Május 17-én a program:

17:00 Kapunyitás
18:30 Villányi Fúvószenekar
19:00 Borrendi megnyitó és avatás
19:30 RÁCZ GERGŐ ÉS ORSOVAI RENI
21:30 NEOTON FAMÍLIA SZTÁRJAI
23:00 Dj Pepe
02:00 Rendezvényzárás

Május 18-19-20-án, azaz pünkösdkor sem áll meg az élet Villányban

Ha lemaradnál a május 17-ei koncertről, akkor sem maradsz program nélkül! A pünkösdi hosszú hétvégén a helyi attrakciók és a sváb gasztronómia kerül középpontba. Május 18-án szombaton látványfőzés, ingyenes népi játszótér, helyi és környékbeli folklór csoportok bemutatója várja az érdeklődőket. Este pedig a Hahner Duó és Donaukrainer együttes fellépése után utcabál zárja a napot.

Pünkösdvasárnap főzőverseny lesz a Diófás téren, beszélgetések a villányi sváb hagyományokról és folklór program. Este pedig tűzzsonglőr bemutató, majd szintén sváb utcabál az UnterRock zenekarral.

Pünkösdhétfőn egész nap ingyenes népi játékpark, fa körhintával, gólyalábasokkal, kézműves foglalkozások mellett a Hangoló Zenés Gyermekszínház és az Apacuka koncertje várja a kicsiket.

Mindhárom nap kézműves és helyi termékek vásárával, sváb ételkülönlegességekkel, finom borokkal várják az érdeklődőket az ingyenes rendezvényre!