Címlap Balhé Újabb vezető ...

Újabb vezető távozott egy városi cégtől: exhőerőműves ülhet a helyére

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azt már korábban megtudta a Pécs Aktuál, hogy vezetőcserét tervez a városvezetés a Dél-Kom Nonprofit Kft. élén; ebben a cikkünkben írtunk róla bővebben:

A Biokom alá tartozó céget eddig Mayer Edit vezette, tudomsáunk szerint

munkájával semmiféle gond nem volt; a nehézségek ellenére jól vezette a céget, és a felügyelőbizottság is csont nélkül fogadta el a cég friss beszámolóját. A „baj” az lehetett, hogy még az előző városvezetés idején került a céghez.

Ahogy korábbi cikkünkben is megírtuk, egy újabb exhőerőműst, Skutnik Tibort nézték ki Mayer Edit cégvezető helyére, akinek hónapokkal ezelőtt megüzenték az elbocsátást. Kedden le is váltották az eddigi vezetőt és kinevezték az újat – közölte az asszony.

Skutnik egyébként  a pécsi erőmű tüzelőanyag-beszerzését végző Pannon-Biomassza Kft. műszaki vezetője volt 2015-ig, majd Bólyba került a Bonafarmhoz.

„A hulladék gazdálkodási koncesszor 35 évre a MOL lesz. Decemberig kell megállapodni a közszolgáltatóval az alvállalkozói szerződésről. Minden áron meg akartak tőlem szabadulni, mert én voltam az egyetlen „narancsos” a cégvezetésben. Innentől fogva nincs kontroll”

– kommentálta távozásának hírét a volt cégvezető. Utalt arra is, hogy ebben a félévben – decemberig – különösen nem mindegy, hogy milyen a cégvezetés: költ-e vagy tartalékol. December után ugyanis sokkal kötöttebbek lesznek a cég lehetőségei.

Úgy tudjuk, a cég megajánlotta a közös megegyezéssel történő szerződésbontást Mayer Editnek, de ezt ő – lelkiismereti okok miatt – nem fogadta el.

Mit csinál a Dél-Kom?

A Társaságot a BIOKOM Kft. alapította a 90-es évek végén. Az alapítás célja az volt, hogy a Pécs városát övező régióban minél nagyobb területen

hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat lásson el.

A piaci pozíció építése mellett a folyamatos piaci és önkormányzati elvárásokhoz igazodó műszaki és technológiai fejlesztés is az elérendő célok közt szerepelt. A Kft. 1998.-ban már 18 települési önkormányzattal állt szerződéses kapcsolatban a lakossági- intézményi-, illetve egyedi szerződések alapján az ipari–kereskedelmi vállalkozások által kibocsátott települési szilárd hulladék összegyűjtésére, szállítására, ártalmatlanítására.

A közszolgáltatással ellátott települések száma jelenleg 319 dbmely Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye területét érinti.

A szolgáltatási színvonalat és annak elfogadottságát jellemzi, hogy a társaság alapítása óta az egyes önkormányzatokkal kötött szerződések folyamatosan fennállnak és a szerződések száma folyamatosan bővült – írják a cég honlapján.