Címlap Gazdaság Már több mint...

Már több mint 500 millióval tartozik a Tüke Busz az alvállalkozóinak

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendre előkerül a Tüke Busz témája a pécsi képviselők ülésein, többen már a cég összeomlásától tartanak. Most kiderült, hogy a Tüke Busznak óriási, több mint 500 millió forintos adóssága van, ennyi pénzzel tartozik a cég az alvállalkozóinak.

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek frakcióvezetője, független képviselő

Mindezt Bognár Szilvia (képünkön), a Tiszta Kezek független képviselője derítette ki, akinek írásban ismerte el a helyzetet a polgármester.

A kép nagyítható kattintásra (Forrás: pécsi önkormányzat)

Bognár Szilvia a közösségi oldalán is nyilvánosságra hozta a szomorú adatokat. A képviselő azt írta:

Nagyon aggódom a pécsi közösségi közlekedésért. Kiderítettem, hogy a Tüke Busz Zrt-nek sok százmilliós adóssága van, egészen pontosan 538 millió 814 ezer forint. Ennyivel tartoznak a partnereiknek, alvállalkozóknak, beszállítóknak már.

Több tízezer pécsi buszozik nap mint nap városunkban. Ők jobb céget, kényelmes és pontos buszokat, és megfelelően képzett cégvezetőt érdemelnének. Most nem ez a helyzet. Péterffy Attila egykori hőerőműs embere ül a vezetői székben, előtte egy autókereskedőt ültettek oda. Ez nem mehet így tovább! Harcolni fogok a Tüke Buszért, a pécsi utasokért és a tisztességes pilótákért, akik megalázóan alacsony fizetésért végzik a munkájukat

– közölte a képviselő, akinek teljes posztja itt látható:


Tüntetni fognak a buszsofőrök ősszel, ha nem sikerül megegyezni

Amint arról a Pécs Aktuál elsőként beszámolt, nemrégen felmondott a Tüke Busz cégvezetője, helyére pedig egy olyan vezetőt ejtőernyőztetett a városvezetés, aki akkoriban dolgozott a pécsi hőerőműben, amikor azt Péterffy Attila vezette. A buszsofőrök eközben egyre elkeseredettebben szeretnék, ha végre legalább annyi pénzt kereshetnének, mint a Volánnál dolgozók, és most már egy esetleges őszi tüntetést is kilátásba helyeztek.

A Tüke Buszt most Skutnik Tibor vezetheti, akit korábban a BIOKOM alá tartozó Dél-Kom Kft. ügyvezetőjévé neveztek ki meglehetősen vitatott körülmények között. A cég a vezetése alatt elbukott egy igen komoly lehetőséget is, ami miatt Kaposvár került régióvezetői szerepbe a hulladékszállításban Pécs helyett. Péterffy Attila azonban kijelentette: nem hibáztak semmiben.