Címlap Balhé Kaposvár happ...

Kaposvár happolta el a régióvezetőséget Pécs elől, de Péterffy szerint nem hibáztak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár lapunk kérdéseire nem reagált a városvezetés, a keddi Közgyűlésen már válaszolnia kellett Péterffy Attilának arra, hogy miért bukta el Pécs, és nyerte meg Kaposvár a MOL-al való együttműködés lehetőségét. Amint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta:

Pécs helyett Kaposvár végzi majd a regionális hulladékkezelést nyártól, miután elhappolta a lehetőséget városunk elől egy jobb pályázattal.

A részleteket ebben a cikkünkben írtuk meg:


Megírtuk azt is, hogy mindez egyebek mellett azt is jelenti,

előforulhat, hogy Pécsre hozzák Kaposvár szemetét is. Pécs ugyanis kimarad a milliárdos buliból, csak alvállalkozó lehet.

Szakmai forrásaink azt is kifogásolták, hogy a pécsi városvezetés nagyon rossz döntést hozott tavaly akkor, amikor nem engedte meg, hogy a PTE átvegye – megvásárolja – a pécsi hulladékkezeléssel foglalkozó városi céget. Noha például a Pannon Egyetem és a MOL között kiváló együttműködés van, ami nem csak üzletileg, de képzés, munkalehetőség és jövőkép szempontjából is előnyös a városnak és a hallgatóknak is.


Péterffy Attilának végül magyarázkodnia kellett Csizmadia Péter, a Fidesz frakcvióvezetőjének kérdéseire.

A polgármester azonban szakmai válasz helyett inkább politikai választ adott.

Bedobta az adut, vagyis inkább a jolly jokert: szerinte politikai döntés született, nem szakmai, és nem hibáztak semmiben, Kaposvár adott be gyenge pályázatot, nem pedig Pécs, vagyis a Dél-Kom.

Íme a magyarázat:



Csizmadia Péter szerint Péterffy nem válaszolt és mellébeszélt, és nagyon furcsa az a frakcióvezető szerint, hogy mindig csak Pécset bünteti a kormány, miközben

ugyanebben az ügyben Miskolccal (ahol baloldali városvezetés van), és a Fővárossal (ahol szintén baloldali városvezetés van) közös céget – vagyis konzorciumot – alapítottak a regionális hulladékkezelésre.

Péterffy fenntartotta válaszát.

Tisztogatás és egy hőerőműs ismerős

Furcsa körtülmények között rúgták ki az előző cégvezetőt a Dél-Komtól tavaly, majd hét embert vettek fel a városi céghez – írtuk meg korábban. A korábbi cégvezető, Mayer Edit munkájával semmi baj nem volt, sőt: a nyilvánosan elérhető adatok szerint kiválóan végezte a dolgát.

EGY EXHŐERŐMŰVEST, SKUTNIK TIBORT VETTÉK FEL cégvezetőnek a Dél-Komhoz, AKI A PÉCSI ERŐMŰ TÜZELŐANYAG-BESZERZÉSÉT VÉGZŐ PANNON-BIOMASSZA KFT. MŰSZAKI VEZETŐJE VOLT AKKORIBAN, AMIKOR PÉTERFFY ATTILA VEZETTE AZ ERŐMŰVET.

Skutnik magasabb bérrel és prémiumlehetőséggel kerülhetett a céghez elődjéhez képest.

A polgármester mostani reakciójából arra lehet következtetni, semmilyen személyi következménye nem lesz annak, hogy Pécs lemaradt egy komoly lehetőségről, ami akár azt is jelentheti hosszabb távon, hogy a Dél-Kom működésképtelenné válik, csődbe megy.

Különösen akkor, ha Kaposvár úgy dönt, nem a Dél-Kommal szerződik ezentúl, hanem más társasággal.