Címlap Hírek Jó példák, am...

Jó példák, amelyek Pécset is boldogabb várossá tehetnék: a kutyavécé!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeszedtünk néhány olyan külföldi példát, amit ha átvennének itthon is, boldogabb lenne az élet. Sorozatunkban próbálunk olyan, Pécsen is alkalmazható ötleteket összegyűjteni, amelyek nem, vagy csak alig kerülnének pénzbe. Az első ilyen a kutyák számára elkerített toalett. Mutatjuk hogyan működik ez máshol.

Pécs nagy részén még mindig sok „aknamezőt” találni

De az is előfordult már, hogy a fákon is kakis zacsik lógtak. Pedig már 17 éve, hogy az első WC-k kikerültek a pécsi utcákra a kutyák számára. Feltalálója minden bizonnyal remek konstrukciót alkotott: egy szemetes, felette pedig egy műanyag zacskótartó, amelyekből rendszeresen kilopják a kakitartó zacsit.

Zacsitartó a Tettyén

Mutatjuk, hogy is van ez Brüsszelben,

ahova Pécsről is rendszeresen járnak a városvezetők. Van egy farönkökkel körbekerített terület, homokkal, kaviccsal vagy fakéreggel felszórva, amit a városüzemeltetés rendszeresen kitakarít. Így megspórolható a környezetszennyező műanyagzacskó, amit rendszerint minden kutyatulajdonos jól bekötve beledob egy szemetesbe, a kutyakakit még évtizedekig konzerválva.

Ez a megoldás Európa számos országában már jól bevált módszer. Az Európai Unió központjában már több mint két évtizede így kakiltatják az kutyáikat a brüsszeliek, de nálunk ilyen egyszerű megoldás még senkinek sem jutott eszébe.

Nektek tetszene? Írjátok meg kommentben!

Pár hónapja a kutyagumis fa borzolta a kedélyeket. Szerencsére a fát díszítő zacsikat gyorsan eltávolította a Biokom.