A pécsi városvezetést is kritizálta Jordán Tamás, a POSZT “apukája”

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés

Szerinte most "totális agónia" van a POSZT körül, és nem csak a koronavírus miatt, hanem mert "elküldték az ügyvezetőt" és "mindenféle visszásságok vannak", "szét van verve a POSZT" - mondta Jordán Tamás színművész, akit egyebek mellett erről is kérdezett Veiszer Alinda és férje, László Pál a legutóbbi "karantén interjúban".

“Most totális agónia van, nem csak a koronavírus-járvány miatt, hanem mert szét van verve a POSZT. Elküldték az ügyvezetőt, mindenféle visszásságok vannak, már filozófiájában sem az, tehát romokban van a POSZT”

– foglalta össze keserűen véleményét Jordán Tamás színművész, akit Veiszer Alinda és László Pál kérdezgetett egyebek mellett erről is. Itt a lényeg 1 percben:

A neves színművész a POSZT “édesapja”, míg a fesztivál nevelőapja Simon István volt, aki az induláskor a Pécsi Nemzeti Színház gazdasági vezetője volt. Jordán tíz éven keresztül vitte sikeresen az országos színházi találkozót.

Szerinte nem most kezdődtek a bajok, hanem akkor, amikor a Magyar Teátrumi Társaság (ezt szokták “jobboldali” szervezetként emlegetni a színházi szakmában – a szerk.) betette a lábát Pécsre. “Már akkor tudtam, hogy vége lesz a POSZT-nak” – magyarázta a különleges műsorban. Az egyik oka pedig ennek az volt, hogy “kiírtották az addigi válogatási rendszert”, vagyis szerinte csorbult a függetlensége a darabok kiválasztásának.

Jordán beszélt arról is, hogy Márta István megkereste, hogy mit szól hozzá, hogy ő lenne az egyik ügyvezetője a POSZT-nak, és ekkor beszélték meg, hogy nem lehet megtartani a fesztivált júniusban, de igazából máskor sem, mert romokban van az egész, újra kellene építeni.

Szerinte is ősszel valamit csinálni kellene, ami nem a POSZT, csak az árnyéka azért, hogy a fesztivál fílingjét megtarthassák, de igazából jövő nyárra kellene jól megszervezni, hogy addigra “lehessen egy régire hasonlító POSZT” – mondta.

Korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesen a POSZT körüli bénázásról, amiről feltételezhető az is, hogy szándékos:

A Jordán Tamással készült teljes és izgalmas beszélgetést itt lehet megnézni teljes egészében. Érdemes:

Jordán Tamás huncut szeme a nagypapámra emlékeztet, aki pontosan ugyanígy kereste a játék lehetőségét minden komoly…

Gepostet von Veiszer Alinda am Montag, 4. Mai 2020

Előző sztori

Pszichés nyomásgyakorlás miatt nyomoznak az Alzával szemben

Következő sztori

“Végigmentem a gyász minden lépésén: dühös voltam, alkudoztam Istennel, depressziós lettem, majd elfogadtam”