Címlap Politika A pécsi roma ...

A pécsi roma önkormányzat Péterffyvel van: támogatják a polgármestert!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményben tudatta a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, hogy mi újság. Petrovics Gábor szerint "helyes és emberséges döntés volt Péterffy Attilától, hogy  új alpolgármester veszi kézbe a szociális területet". 

„A város roma önkormányzata üdvözli a pécsi Polgármester döntését” – jelentette be közleményben Petrovics Gábor. A szervezet elnöke közleményében azt írta, „a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat úgy látja, hogy a mostani, rendkívül nehéz időszakban kiemelt figyelmet igényelnek a város legelesettebb lakói, és támogat minden olyan döntést ami hozzájárul a boldogulásukhoz.

Éppen ezért úgy látjuk, hogy

helyes és emberséges döntés volt Péterffy Attila részéről, hogy a városvezetésen belül önálló, új alpolgármester veszi kézbe a szociális területet

– tette hozzá.

„Nem csak az itt élő romák, de minden, nehéz helyzetben lévő pécsi nevében is nyugodtan mondhatjuk, hogy a járvány még nagyobb bajba sodorta azokat, akik napról napra, tartalékok nélkül tengetik az életüket. Ezeknek az embereknek most minden segítségre, figyelemre és törődésre nagyobb szükségük van mint eddig bármikor.

Most és a jövőben is támogatjuk Pécs polgármesterének és vezetésének minden olyan döntését ami a legrosszabb sorban élőket támogatja

– tette hozzá Petrovics Gábor.

Az a fura helyzet állt elő ezzel a támogatói nyilatkozattal, hogy

a pécsi romák gyakorlatilag a Jobbikkal eveznek most egy hajóban;

a többi párt ugyanis elítélte és nem értett egyet Péterffy Attila döntésével, sőt még az őt jelölő Mindenki Pécsért Egyesület vezetése is tiltakozott a harmadik alpolgármester kinevezése ellen. Leszögezték azt is:

indokolatlannak és kifejezetten károsnak tartjuk azt, hogy a város polgármestere – kihasználva a rendkívüli helyzetet – egy újabb alpolgármesteri státuszt hozott létre. Meggyőződésünk, hogy sokkal inkább a válság sújtotta családok és hátrányos helyzetű pécsi polgárok megsegítésére kellene fordítani azokat a milliókat, amelyeket a harmadik alpolgármester számára fognak majd kifizetni a városházán.

JAVÍTÁS: Cikkünk címében korábban – helytelenül – csak „romákat” írtunk, ami általánosítás volt. Csak a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat állt ki a polgármester mellett, nem minden pécsi roma.