Címlap Politika Bennfenntes e...

Bennfenntes egyeztetés a Városházán: Péterffy nyert, sikerül húzni az időt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Listával készültek a pártok; komoly kifogásokat villantottak; még hangfelvételt is készítettek - biztos, ami biztos alapon - igazából mégis az lett, amit Péterffy akart.

A Pécs Aktuál több forrásból származói információi szerint csütörtök délelőtt megtörtént a több párti, koalíciós egyeztetés a Városházán Nyőgéri Lajosról, illetve a gerilla akcióban összehozott harmadik alpolgármesteri helyről. Más témák is szóba kerültek azonban.

Nagyon úgy fest – a nekünk elmondott információk alapján, hogy Melláréknak nem sikerült meghúzniuk Péterffy Attila pórázát, sőt: most úgy tűnik inkább, hogy

a polgármester viszi hosszabb sétára az összes politikust; akik csak futnak utána – kezükben lóbálva a pórázt.

Forrásaink szerint bizalmatlan hangulatban kezdődött a megbeszélés, olyannyira, hogy kérésre még hangfelvétel is készült – nehogy valaki másképp emlékezzen később arra, amiben megegyeztek.

Több pontos listával is várták a polgármestert a koalíciós frakcióvezetők – régebbi, visszatetszést keltő ügyek és döntések miatt; de ezek többnyire inkább technikai jelleggű kéréseket tartalmaztak. Úgy tudjuk, a Momentum volt a legkonstruktívabb a pártok között, ők számos előremutató javaslatot is megfogalmaztak, hogy sikeresebb legyen a városvezetés, illetve a kommunikáció a politikai szereplők, döntéshozók között.

Megette Mellárékat Péterffy Attila

Ami a lényeget illeti, abban Péterffy Attila simán megette Mellárékat. Nagyon készséges volt a tárgyalások során, hajlandónak mutatkozott elfogadni a frakciók kéréseit is, de végül azt javasolta: várjanak mindannyian, had bizonyítson előbb Nyőgéri Lajos. Méltatlan lenne ugyanis elítélni valakit anélkül, hogy lehetőséget adtak volna számára a bizonyításra.

Ez a taktikája bevált Péterffynek: jövő januárban vagy februárban térhetnek vissza az ügyre – értesüléseink szerint.

Hiába akadt egyes politikusoknak jogi kifogása is, az a döntés született, hogy megvárják, mire jut a Kormányhivatal, amely vizsgálja, hogy törvényes volt-e Nyőgéri kinevezése.

Közös titkárság

Az elmúlt napok különféle nyilatkozataiból is úgy tűnt, se Péterffy, se Nyőgéri nem adja meg magát, sőt egy újabb manővert is bedobtak.

Nyőgér Lajosnak már az irodját is berendezték félig – tudtuk meg a Városházáról. Olyannyira, hogy közös titkársága lesz Bognár Szilviával, ami egészen komoly biztosítékot jelent majd a kellő nyitottságra és átláthatóságra kettejük között. Csak a füleket kell folyamatosan nyitva tartani.