Címlap Politika Csizmadia Pét...

Csizmadia Péter: Becsüljük meg azokat, akik városunkban közszolgálatot vállalnak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt küldött lapunknak a pécsi Fidesz "Csizmadia Péter: Becsüljük meg azokat, akik városunkban közszolgálatot vállalnak!" - címmel. A közleményt változtatás nélkül közöljük.


Csizmadia Péter: Becsüljük meg azokat, akik városunkban közszolgálatot vállalnak!

Pécsett közszolgálatot vállalni olyan hivatás, melyért cserébe városunknak is segítenie kell a közösségért tevékenykedő munkavállalók mindennapjait. Tudomásul kell vennünk ugyanis, hogy a jó munkaerőért ma már minden ágazatban meg kell küzdeni, sőt az önkormányzati szférának külön kihívást jelent, hogy a piaccal is versenyeznie kell a megfelelő szakemberekért.

Ezért amennyiben a pécsiek úgy döntenek, hogy 2024-ben a jobboldalt bízzák meg a város vezetésével, akkor Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként önkormányzati kedvezménycsomagot vezetünk be, mely első körben az önkormányzati intézményrendszer; tehát a polgármesteri hivatal és az önkormányzati fenntartású bölcsődék, óvodák, szociális intézmények, egészségügyi intézmények, illetve a családsegítő, a közterületfelügyelet, a könyvtár és múzeum munkavállalói, valamint a rendvédelmi szervek; tehát a rendőrség, tűzoltóság és katasztrófavédelem pécsi kirendeltségeinek dolgozói számára lesz elérhető.

A kedvezménycsomag legfontosabb pillére, hogy mindenkinek, aki Pécsett az érintett szektorokban közszolgálatot vállal, biztosítani kell a lakhatását. Ezért az önkormányzat, egy átfogó igényfelmérést követően, a jelenlegi bérlakás állományából elkülönít erre a célra lakásokat, így azok a kedvezményezetti kategóriába eső dolgozók, akik nem rendelkeznek Pécsett saját ingatlannal és jelenleg piaci áron kénytelenek albérletet fenntartani, önkormányzati segítséggel bérelhetnek ingatlant, a piacinál kedvezőbb bérleti díjért. Természetesen ezeket az ingatlanokat csak lakhatási céllal használhatják a kedvezményezettek, amit az önkormányzat megnövelt létszámú belső ellenőrzési csoportja szigorúan monitoringozni fog, hogy elejét vegyünk az olyan visszaéléseknek, mint amelyekről jelenleg hallani.

A közszolgálati kedvezménycsomag részeként a helyi tömegközlekedésben bevezetjük a közszolgálati bérletet, amely a városon belüli közlekedésben jelent majd segítséget a közszolgálatot végzőknek és családjaiknak.

Kiemelten fontosnak tartjuk az érintett csoportok kulturális szolgáltatásokhoz való hozzáférését, ezért közszolgálati színház- és múzeumbérletet, valamint közszolgálati olvasóbérletet vezetünk be, a Pécsi Nemzeti Színház, a Janus Pannonius Múzeum és a Csorba Győző Könyvtár vonatkozásában a közszolgálati kedvezményre jogosult munkavállalóknak. Emellett pedig bevezetjük a közszolgálati sportbérletet, amellyel a kedvezményezettek egészségének megőrzését kívánjuk támogatni. A bérlet a város sportolási felületeinek használatához nyújt támogatást.

Vállaljuk, hogy a pécsi közszféra vonatkozásában idecsábítjuk és megtartjuk a magasan képzett és elhivatott munkaerőt, hogy a pécsi kisgyermekek nevelésében, az idősgondozásban, az egészségügyben, valamint a közbiztonság fenntartásában a legkiválóbbak dolgozzanak a pécsiekért.

Legyen végre Pécsett is megbecsült hivatás közszolgálatot teljesíteni!