Címlap Politika Egy éve &#822...

Egy éve „totojázik Péterffy”: programot hirdetett helyette Kővári János

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ÖPE-KDNP frakcióvezetője szeptember 1-én, a városnapi rendezvény után tartott rövid sajtótájékoztatót a Széchenyi téren. Hangsúlyozta, egy komplett programmal állnának elő, ami a Megújuló Pécsi Program nevet viseli és négy különböző irányt is érint majd. Szerinte erre azért van szükség, mert Péterffy Attila "egy éve totojázik".

„Ha már a polgármester nem hirdet ciklus programot, akkor az Összefogás Pécsért Egyesület megteszi helyette”

– jelentette be Kővári János. A frakcióvezető szerint négy különösen fontos területre kell koncentrálnia a jövőben Pécsnek.

Helyi termelőknek meg kell teremteni az értékesítési lehetőséget
Hiszen arra építeni, hogy a várost a turizmus és a külföldi diákok ellátják nem helytálló a koronavírus idején. Ennek koordinálója Varga Zsanett lenne, aki eddig is összefogta a helyi termelőket.

Újjá kell szervezni a közlekedést. Legnagyobb költségvetési tétel a tömegközlekedés Pécsett, és ha a polgármester nem jelentkezik a kormánynál, akkor az ÖPE megteszi. Kővári hangsúlyozta: a kormány elektromos közlekedésfejlesztésre 37 milliárdot hirdet meg, de eddig a jelenlegi városvezetés nem tett lépést annak érdekében, hogy Pécsre is jusson ebből a támogatásból.

Város különböző részein kompakt városrészeket kell kialakítani azért, hogy helyben elérhető legyen minden szolgáltatás. Így nem kell utazgatnia összevissza a pécsieknek a városban, ha ügyeket akarnak intézni.

A kapcsolatok javítása is különösen fontos – Kővári szerint. Hangsúlyozta: úgy érzik, hogy visszaépült a város kapcsolatrendszere.

Az elmúlt 15 évben nem volt arra példa, hogy Pécs Város Napján nem egy asztalnál ül a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Egyházmegye vezetősége a város vezetésével. Most sajnos erre is sor került

– tette hozzá Kővári János, aki szerint ez is jól mutatja, hogy romlott a város, az egyetem és az egyház kapcsolata.

Így a kapcsolati hálót is fejlesztenék, amiből természetesen a város polgárait sem hagyják ki. Ezt a területet Berenyi Zoltánra bízná Kővári János.