Címlap Szórakozás Elmarad a Péc...

Elmarad a Pécsi Napok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vírushelyzetre való tekintettel elmarad a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok. Ugyanakkor a fesztivál egy kis szelete megvalósul, ami a Zsolnay Örökségkezelő NKft. őszi programkínálatával együtt sokszínű kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Mint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta már két héttel ezelőtt, elmarad a Pécsi Napok. Immár ez hivatalos, a szervező cég közleményben jelentette be. Most is furcsa, hogy eközben azonban más programokat megtartanak.

„A ZsÖK továbbra is a biztonságot helyezi előtérbe, így a sokezres fesztiválozó tömeg elkerülése érdekében elmarad a belvárosi Pécsi Napok.

Ugyanakkor szeptember 26-án megtartják a XXIV. Európai Bordalfesztivál – Magyar különkiadás, Bor és dal ünnepe – Népek Bordalai és Táncai című rendezvényt a Zsolnay Kulturális Negyedben. A Pirogránit udvaron fellép a Pécsi Férfikar és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.

Szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozat a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán, és elindul az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza programsorozata is. Így az első őszi napokon többek között a Budapest Bár koncertje és a Jávor című monodráma várja a látogatókat.

A helyszínek biztonságos látogatása érdekében új protokollt dolgozott ki a ZsÖK, amelyről külön anyagban adunk részletes tájékoztatást”

– közölte a cég.

Kapcsolódó hírünk: