Kávéfőzőt kaptak hálából a pécsi klinikai dolgozók

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte szerdán Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Csizmadia Péter, a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője a PTE KK Idegsebészeti Klinika intenzív terápiás dolgozóit.

Őri László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében felidézte, korábban a „Baranya segít program” keretében támogatták az egészségügyi dolgozókat. A Baranya Megyei Önkormányzat a koronavírus-járvány alatt indította el ezt az egyedülálló programot, mivel szerették volna azok munkáját elismerni, akik a járvány ellen a frontvonalban küzdöttek, harcoltak emberi életek megmentéséért.

Őri László hangsúlyozta, azért esett a választás az Idegsebészeti Klinika Intenzív osztályára, mert bár az elmúlt hetekben természetes módon a koronavírus-járvány elleni védekezés került az érdeklődés középpontjába, de az is fontos volt, hogy az egyéb akut eseteket is folyamatosan ellássa a klinikai központ. A pécsi egyetem két osztályt jelölt ki az intenzív ellátást igénylő, nem COVID-os betegek számára, a szívgyógyászati és az idegsebészeti klinika intenzív ellátást nyújtó egységeit.

Ezért magam is szeretnék nemcsak Pécs, hanem a megye betegeinek nevében Semmelweis-nap alkalmából köszönetet mondani az év 365 napján végzett odaadó és áldozatos munkájukért, sőt úgy gondolom, ez nemcsak egy munka, jóval több annál – szögezte le Őri László, kiemelve, külön is köszöni, hogy az Idegsebészeti és a Szívgyógyászati Klinika intenzív terápiás osztályának dolgozói a járvány idején végeztek elismerésre méltó, megfeszített munkát.

Őri László és Csizmadia Péter egy modern kávéfőzőgéppel, valamint az ehhez tartozó kapszulákkal ajándékozták meg a dolgozókat.

A Klinika munkatársainak nevében Románné Csörnyei Orsolya ápolásszakmai igazgató-helyettes,  Ezer Erzsébet klinikai főorvos és Tóth János osztályvezető vették át az ajándékokat.

(Sajtóanyag)

Előző sztori

SkyBar és parkosított tetőkert is lesz az új, pécsi Palatinus Hotelben

Következő sztori

Jellemzően mérsékelt lesz a szél

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1