Kornél, Soma

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Kirúgatná Páva Pétert a pedagógusok demokratikus szakszervezete

Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Levélben kezdeményezte Páva Péter, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatójának felmentését a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Kásler Miklós humánminiszternél és Hajnal Gabriellánál, a Klebelsberg Központ elnökénél – értesült elsőként a Népszava.

Hirdetés

A PDSZ azt írja a levélben, hogy Páva idén áprilisban a „vörös brigádok” kifejezést használta azokra a tanárokra, akik nem akartak érettségi felügyeletet vállalni a koronavírus-járvány várható tetőzésének idején.

Ezen felül Páva nevéhez több jogellenes munkáltatói intézkedés is fűződik a PDSZ szerint, legalább öt bírósági ügyben a tankerületnek több millió forintot kellett perköltségre, kártérítésre fizetnie.

Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője, Országos Választmányának tagja.

Páva Péter legutóbbi intézkedésével egy pécsi gimnázium nevelés-oktatást segítő munkatársát bocsátotta el, aki nem kívánt részt venni az iskola fertőtlenítésében, mert szerinte az figyelmen kívül hagyta a munkavédelmi szabályokat.

Páva – aki Pécs korábbi fideszes polgármesterének, Páva Zsoltnak a testvére – 2012 óta áll a tankerület élén.

Az ügyben egyelőre nem reagált a Klebelsberg Központot.

Hirdetés

Előző sztori

Felfüggesztettel megúszhatja a kutyáját autója mögé kötő nő

Következő sztori

Néhol megerősödik az északnyugati, nyugati szél

Legutóbbiak innen: Politika