Címlap Politika Leszavazta a ...

Leszavazta a városvezetés a szociális dolgozók egyszeri támogatását Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emiatt közleményt juttatott el szerkesztőségünknek az ellenzék. UPDATE: Reagált az önkormányzat, szerintük a Fidesz nem mond igazat.

Péterffy Attilának továbbra is a haverok az elsők

Nem lehet elégszer köszönetet mondani azoknak, akik a járványhelyzet idején segítőkezet nyújtottak a rászoruló pécsieknek, ezzel is megkönnyítve a védekezést a koronavírus terjedésével szemben és segítve elsősorban az időseket a legnehezebb napok átvészelésében.    Valódi és teljeskörű elismerésre azonban továbbra sem számíthatnak a védekezésben résztvevő pécsiek a városvezetéstől, mivel a cégvezetői béremelések, ügyvédi kifizetések és a polgármester más bizalmasainak juttatott fizetések továbbra is előbbre valók Péterffy Attila számára.

Hiába javasoltuk ugyanis, hogy nettó 50 ezer forintot kapjanak a vírus elleni védekezésben résztvevő szociális dolgozók és azok az óvodai munkavállalók is, akik a járványhelyzet idején részt vettek az időseket segítő P.A.P.I. kezdeményezés megvalósításában, a baloldali városvezetés ennek az összegnek csak a felét volt hajlandó megszavazni a szociális terület munkavállalóinak részére, miközben a védekezésben résztvevő óvodai dolgozók pedig kimaradnak a jutalmazásból.

Míg összesen 7.218.760 Ft-ot fordít Polgármester Úr összesen a védekezésben résztvevők elismerésére, addig ezzel szemben az általa a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élére kinevezett Szabó Szilárd vezérigazgató éves szinten prémiumokkal és járulékokkal 17.493.000 Ft fizetésemelést tudhat magáénak 2020-ban. Azaz csak az ő megemelt bére helyett sokszoros elismerésben lehetne részesíteni a szociális dolgozókat és az védekezést segítő óvónőket, dajkákat.

Emiatt rendkívül igazságtalan döntésnek tartjuk, hogy miközben Péterffy Attila bizalmasa milliós béremelést tudhat idén magáénak, addig a védekezésben részt vevő szociális dolgozók szemét egyszeri 25 ezer forinttal szúrja ki Polgármester Úr, az óvodai dolgozók pedig semmit sem kapnak.

Pécs, 2020. július 16.

Fidesz frakció”

UPDATE (17:16): Reagált a városvezetés, szerintük a Fidesz nem mond igazat

„Megdöbbenve olvastuk a pécsi Fidesz-frakció csütörtöki közleményét, amely azt sugallja, hogy a város jelenlegi vezetése nem támogatja a szociális szférában dolgozó pécsieket.

A kormánypárt helyi közgyűlési frakciójának arcátlan közleményével ellentétben a valóság az, hogy a város vezetése két ütemben összesen 27 millió forintos támogatást szavazott meg az önkormányzat szociális rendszerében dolgozók állhatatos és odaadó munkája elismeréseképpen. Ki kell emelnünk azt is, hogy az önkormányzat a járvány okozta válság nehézségeivel dacolva megtartotta az intézményeiben dolgozók béreit, hiszen például az óvodai, bölcsődei dolgozók önkéntes munkája is óriási segítség volt a veszélyhelyzet idején.

A pécsi Fidesz ezzel az arcpirító közleménnyel próbálja a szőnyeg alá söpörni azt a jegyzőkönyvekkel is alátámasztható tényt, hogy ők valóban nem szavazták meg azt a 20 millió forintos támogatási keretet, amelyet az idősotthonok elhivatott dolgozóinak adott a városvezetés.

A Fidesz politikája láthatóan semmit nem változott Pécsett tíz év alatt: maradt a nagyotmondás és a felelőtlen, fedezet nélküli ígérgetés. Ez vezetett oda, hogy 2014-ben a Magyar Kormány átvállalta a pécsi önkormányzat teljes adósságát, az előző városvezetés csak a működési hiány kapcsán mégis 8,5 milliárd forintnyi terhet hagyott hátra.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”