Címlap Politika Nem mondott l...

Nem mondott le a mohácsi polgármester, feloszlatták mögüle a testületet

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezért most időközi választás lesz Mohácson, várhatóan ősszel. Nem csak polgármestert, hanem képviselőket is újra kell választani; a kétes körülmények között megválasztott Csorbai Ferenc ugyanis nem volt hajlandó önként távozni, így a többségben lévő fideszes képviselők léptek helyette.

Mint azt a Pécs Aktuál már a múlt héten megírta, ahogy az várható volt, hétfőn feloszlatta magát a mohácsi önkormányzat képviselőtestülete.

A lépésre azért került sor, mert a tavalyi választási kampányban tragikusan hirtelen meghalt Szekó József, a helyére pedig már nem tudott más jeloltet állítani a jobboldal, így viszont az egyedüli induló, a baloldal támogatását élvező Csorbai Ferenc lett a polgármester, hiszen nem volt más jelölt.

Bár Csorbai a mai ülésen nem volt hajlandó lemondani, de az önfeloszlatásról szóló napirendet viszont maga is támogatta.

A törvény szerint 120 napon belül meg kelltartani az időközi választást a városban, erre várhatóan ősszel, szeptemberben kerülhet sor.

A Pécs Aktuál úgy tudja, Pávkovics Gábor, a fideszes képviselők vezetője fog indulni a polgármesteri székért. Információink szerint pedig Csorbai Ferenc is újra megméretteti magát.