Címlap Politika Önmagával kev...

Önmagával keveredett ellentmondásba, vagy csak a dátumokba zavarodott bele Pécs polgármestere

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Videóban mutatjuk, mi történt. 

Mint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta: lényegében zsarolással vádolta meg a kulturális államtitkárságot (illetve a kormányt) Péterffy Attila, akkor is, ha ő csak a „presszió” szót használta erre. Szerinte ugyanis Pécs legnagyobb kulturális cégét, a ZsÖK-öt el akarja vinni az állam. Hogy ez mit jelentene valójában, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Részletesen bemutattuk azt is fenti cikkünkben, hogyan panaszkdott minderről Péterffy Attila Facebook videójában, kifejtve, hogy január óta gyakorlatilag megrekedtek a tárgyalások az önkormányzat és a kulturális államtitkárság, EMMI között. Ezt azonban a tárca cáfolta, igen egyértelműen valótlanságok állításával vádolva meg a polgármestert:

A legfrissebb, szerdai viedós bejelentkezésében azonban a pécsi polgármester némileg ellentmondott korábbi önmagának, mutatjuk hogyan (a fekete-fehér jelenetek a korábbi, a színesek a szerdai városinfóból vannak):

Tehát Péterffy Attila most azt mondta, januárban és februárban is folytak az egyeztetések, és azóta is „minden ellentétes híreszteléssel szemben” folyamatos a kapcsolat.

Jól járhatna Pécs

A Pécs Aktuál úgy tudja, hogy az EMMI „nem minden áron” ragaszkodik egyébként a ZsÖK NKft. átvételéhez, ez csak egy javaslat és lehetőség a város számára – ráadásul nem is járna rosszul Pécs, ha igaza van a cég korábbi vezetőjének.

Elképzelhető egy olyan forgatókönyv is, hogyha Pécs ragaszkodik a városi rendezvényeket, bulikat is szervező céghez, amelyet eddig is az állam tartott el gyakorlatilag, akkor „csak” a Kodály Központ kerülne az EMMI-hez. Ezzel szintén sokat nyerhetne Pécs: nem csak a bérek és a fenntartási, működési költségekre nem lenne gondja a városnak, hanem egy jelentős – több milliárdos – hitelt is „kiválthatna” ezzel, amely most a Kodályt terheli.

Információink szerint hétőn folytatódnak a tárgyalások a kulturális tárca és az önkormányzat között.

A tét nem kicsi:


A fenti videó-részletek vágatlanul itt nézhetők meg: