Címlap Politika SIKERÜLT??!!?...

SIKERÜLT??!!?? München kéri az UEFA-t, hogy szivárványszínű stadionnal várhassa a magyarokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hivatalos levelet fog írni Dieter Reiter müncheni polgármester az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA), hogy a június 23-i Németország–Magyarország Európa-bajnoki meccs előtt a szivárvány színeivel világítsák ki a helyszínt, az Allianz Arénát – írja az Index. A bajor tartományi főváros vezetője a dpa német hírügynökségnek nyilatkozott erről, hozzáfűzve,

fontos jelzésről van szó, ami a tolerancia és az egyenlőség melletti kiállást illeti. 

A müncheni önkormányzat korábban már felszólított arra, hogy az FC Bayern München stadionját öltöztessék a szivárvány színeibe az Európa-bajnokság F csoportjának az utolsó meccse előtt, amiért a magyar parlament június 15-én elfogadta azt a törvényt, amely tiltaná, hogy a 18 év alattiaknak beszéljenek a homoszexualitásról és a transzszexualitásról. Ez azt jelenti, hogy a magyarországi iskolákban korlátoznák, illetve szabályoznák a felvilágosító foglalkozások témakörét. Ilyen foglalkozásokat ráadásul csak olyasvalaki vagy olyan szervezet tarthat, akit és amelyet jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásba vesz.

A müncheni önkormmányzat szerint mindez hasonlít azokra a homofób törvényekre, amelyekkel Oroszországban korlátozzák a melegek jogait. 

A végső szót az Allianz Arena kivilágítása ügyében az UEFA mondja ki, de az már biztos, hogy a müncheni városházát a meccs napján szivárványos zászlókkal díszítik majd. 

A német és magyar válogatott közti meccs fontos alkalom arra, hogy München megmutassa a szolidaritását a magyar LGBTI-közösséggel, amelynek tagjai a magyar kormány által meghozott homofób és transzfób szabályozás szenvedő alanyai

– hangzik az erről kiadott közlemény.

(via Index / Fotó: Tobias Hase / AFP)