Címlap Politika Terrorszervez...

Terrorszervezethez hasonlította a PDSZ-t az államtitkár

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javaslom nekik, hogy fontolják meg, módosítsanak nevet, vegyék fel esetleg a Vörös Hadsereg Frakció elnevezést, ez sokkal jobban lefedné a tevékenységüket” – üzente Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) a közmédiában.

A Vörös Hadsereg Frakció egy németországi terrorszervezet volt a hidegháború idején, tagjai számos gyilkosságot és emberrablást követtek el. Az államtitkár azért támadt ilyen durván a szakszervezetre – írja a 444, mert a PDSZ tiltakozott az ellen, hogy pont akkor tartsák meg az érettségiket, amikorra a kormány a járvány tetőzését várja. 

A szakszervezetek mindig a munkavállalók érdekében szólalnak fel. Ezt terrorizmushoz hasonlítani szerencsétlen, ízléstelen és rossz érzést keltő. Szomorú, hogy megalapozott szakmai érvek és érdemi párbeszéd helyett inkább az ellenségkép gyártás egyszerű eszközéhez nyúl ismét a kormány a szakszervezetekkel szemben” –

olvasható többek között közleményükben, amit az

  • Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés 
  • Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 
  • LIGA Szakszervezetek
  • Magyar Szakszervezeti Szövetség 
  • Munkástanácsok Országos Szövetsége

írtak alá.

A Pécs Aktuál tegnap írta meg, hogy az MSZP az érettségik eltolását javasolja Orbán Viktor egyetlen mondata miatt, de Maruzsa Zoltánnak is megvolt a véleménye a záróvizsgákról.

(Borítóképünkön Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője szerepel)