Címlap Politika Tréfás közlem...

Tréfás közleményben reagált a PÉTÁV-tól „elvett” százmilliókra a pécsi városvezetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ebben az írják, hogy "az új koronavírus járvány elleni védekezésre szánják" a pécsi közszolgáltatóktól elvett milliókat.

Amint arról tegnap a Pécs Aktuál beszámolt: Közel 400 milliót “vett el” a PÉTÁV-tól az önkormányzat, a pénz fele pedig a “franciáké” lesz.

Osztalék fizetésre kötelezte ugyanis a céget a városvezetés, ebből viszont csak „alig” marad valami Pécsnek, a pénz legnagyobb része a „franciákhoz”, vagyis a Pannon Hőerőmű Zrt-hez kerül.

Az ellenzék szerint ez nagyon rossz lépés volt, akár még a cég működése is veszélybe kerülhet, emiatt ki is adtak egy közleményt az ügyben.

Most megérkezett a városvezető koalíció álláspontja is, egy meglehetősen tréfás hangulatú kommüniké formájában. Ebben azt írják a városvezetők egyebek mellett, hogy

Az új pécsi városvezetésnek az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása, valamint a túlárazott ügyvédi és tanácsadói szerződések megszüntetése volt az egyik első dolga.

Ezzel megteremtettük a lehetőségét annak, hogy az önkormányzati cégek osztalékot fizethessenek, a pécsi adófizetők pénze pedig valóban őket szolgálja”

– írják. Szerintük a pénz pedig az új koronavírus járvány elleni védekezésre kell, de azt nem fejtették ki, hogy pontosan mire és hogyan.

Ráadásul ennek a tetemes összegnek a fele nem is az önkormányzat kasszájába folyik be, hanem két másik céghez.

A városvezetők közleménye végül azzal zárul, hogy:

…ezek után már csak egy kérdés maradt, amire a pécsiek választ várnak: ha nem a város javát szolgálják, akkor hova kerüljön a pécsi adófizetők pénze?

A.: Budapestre

B.: Mohácsra

C.: Moszkvába

Erre várjuk a választ!”

– írták.