Címlap Politika Újabb hazugsá...

Újabb hazugsággal vádolja az ellenzék a pécsi polgármestert, ezúttal a főátvilágítója miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy rejtélyes teljesítési igazolás igazolása miatt tartott sajtótájékoztatót az ellenzék egyik képviselője. Barkóczi Csaba azt állítja: nem mondott igazat Péterffy Attila. Lehet azonban, hogy a polgármester sem tudott erről!

A kegutóbbi közgyűlésen bonyolódott szócsatába a független, de jobboldalt ülő képviselő a polgármesterrel. A téma egy ügyvédi megbízás volt, illetve az azzal kapcsolatos szerződés és kifizetések. A heves és néhol vicces szájkaratéról írtunk is bővebben akkor, videóval:

Most újra visszatért a témára az ellenzéki képviselő, aki sajtótájékoztatón közölte, hogy Péterffy Attila nem mondott igazat.

Barkóczi Csaba ugyanis azt állítja, egy birtokába került teljesítési igazolás szerint a ZsÖK átvilágításáért felelős ügyvéd teljesítését nem a cég vezetése, hanem a polgármester főátvilágítója írta alá és hatalmazta fel a kifizetésre a céget. A polgármester azonban írásban azt állította a képviselőnek, hogy ilyen nem történt.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Barkóczi azonban bemutatta ezt a teljesítési igazolást, amelyet a média rendelkezésére is bocsátott.

Barkóczi Csaba azt mondta, választ és magyarázatot várnak a polgármestertől arra, hogy miért állított valótlant.

Próbáltuk megszólaltatni az ügyben Péterffy Attilát is a mai sajtótájékoztatóján, de ott azt mondták, csak a témában szabad kérdezni a polgármestert, így kollégánk nem tudta megszólaltatni. Igyekszünk megtudni az álláspontját az ügyben, amint sikerült, frissítünk vagy új cikket írunk.

UPDATE: Nem elképzelhetetlen, hogy félretájékoztatták Péterffyt

Nem zárható ki teljesen, hogy félretájékoztatták a pécsi polgármestert, aki valóban nem tudott arról, hogy az átvilágítással megbízott ügyvéd(je) teljesítési igazolást állít ki egy kollégája számára. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy Péterffy Attila azt mondta a mai sajtótájékoztató végén, hogy nem tudja, hogy Bodnár Imre milyen jogcím alatt lenne illetékes kiállítani a teljesítési igazolást, ami ha megtörtént, akkor ki kell vizsgálni.