Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Választási csalásra készülhet Mohács polgármestere a jobboldal szerint

Erről tartottak sajtótájékoztatót hétfő délután Mohácson. 

Mint arról a Pécs Aktuál beszámolt, hirtelen, minden előzetes jel nélkül menesztette Mohács jegyzőjét az időközi választás elé néző “ügyvezető” polgármester. Hivatalosan nem árulhatja el, miért rúgta ki Kovács Mirellát, de a felmondás okának a “méltatlanságot” jelölte meg Csorbai Ferenc. A helyi fideszesek szerint több, mint aggasztó, hogy egy évtizedekig közmegelégedesére dolgozó szakembert bocsátott el a polgármester, akit ráadásul pár hete még ki is tüntetett. 

A Fidesz Mohácsi Szervezete sajtótájékoztatót tartott az ügyben hétfőn, mert mint megtudtuk: “megdöbbenéssel értesültek arról, hogy Csorbai Ferenc polgármester azonnali hatállyal megszüntette dr. Kovács Mirella jegyző köztisztviselői jogviszonyát”.

Hirdetés

Gyanús menesztés

A lapunkhoz eljuttatott válaszok szerint “Dr. Kovács Mirella hosszú éveken át közmegelégedésre szolgálta Mohács városát, munkáját soha nem érte panasz. Csorbai Ferenc sem jelezte a megválasztása óta, hogy a jegyző asszony munkájával ne volna elégedett. A még hivatalban levő polgármester lépése annak fényében különösen érthetetlen, hogy az elmúlt 10 hónap alatt maga is jutalmat hagyott jóvá a jegyző asszony részére, ami egyértelműen munkájának elismerését jelenti”.

Azt is írták a mohácsi fideszesek, hogy

“a jegyző nem csak a törvényesség őre a hivatalban, hanem a Helyi Választási Iroda vezetője is, ezen feladatkörében a választások tisztaságát is felügyeli. Felmerül a kérdés: azzal, hogy Csorbai Ferenc a szeptember végi időközi választás előtt pár héttel lefejezi a hivatalt, vajon választási csalásra készül?”

Csorbai Ferenc és a menesztett jegyző, aki éppen segít neki a testületi ülésen.

A Fidesz Mohácsi Szervezete felkérte a Baranya Megyei Önkormányzat főjegyzőjét, fokozott figyelemmel kövesse nyomon a szeptember 27-i időközi választást, hogy azon a mohácsi polgárok valós akarata érvényesülhessen.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Négy betű miatt cikizik a pécsi polgármestert

Következő sztori

"Senkiházizó" komment miatt balhézik az LMP-s közönség

Legutóbbiak innen: Politika

bool(false)