Címlap Politika Városvezetés:...

Városvezetés: a pécsi fideszesek „tömött sorokban, futólépésben és azonnal” írjanak alá!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aláírásgyűjtésbe kezdett Pécs város vezetése szerdán, Péterffy Attila azt írta:

A JELENLEGI VÁROSVEZETÉS NEHÉZ HELYZETBE KERÜLT,

de erről nem a mostani városvezetés tehet a polgármester szerint, hanem még az előző városvezetés – és a kormány.

Az ellenzék szerint

MOST ELŐSZÖR ISMERTE EL A PÉCSI POLGÁRMESTER, HOGY CSŐDKÖZELBE KORMÁNYOZTA A VÁROST ALIG KÉT ÉS FÉL ÉV ALATT.

Szerintük “Pécs polgármestere 2,5 év regnálás után csődközelbe kormányozta Pécset, ami példátlan teljesítmény. Az előző szocialista városvezetésnek is 8 év kellett hozzá, hogy 47 milliárdos adósságot termeljenek, amelyet 2018-ig tartott eltakarítani, és az okozott kárt helyreállítani”.

Ma megérkezett a városvezetés, városvezető frakciószövetség válasza is az ellenzék kritikájára. A szövegben azt írják egyebek mellett:

„A hírre, hogy a pécsiek aláírásaival igyekszünk érvényt szerezni jogos jussuknak, a Fidesz pécsi önkormányzati képviselőcsoportja egy kétségbeesett, hazugságoktól hemzsegő közleményben reagált. (…) Elégtételként a városvezetés lejáratására tett bűngyenge kísérletért most beérjük más gesztussal. Mégpedig azzal,

ha a pécsi Fidesz tagjai tömött sorokban, futólépésben és azonnal megközelítik az aláírásgyűjtő pultjainkat, és aláírják az íveket.

Azaz, ha most az egyszer valóban a pécsiek érdekében cselekszenek” – közölték, akarva-akaratlanul beszólva ezzel a fidesz pécsi tagjainak, átlagembereknek, nem csak a politikusoknak, képviselőknek. Hozzátették: „ezt az egy gesztust tartjuk az egyetlen elfogadható bocsánatkérésnek a pécsiek felé a legújabb hazugságokért”.