Csak egy maradt talpon: a PMFC továbbjutott

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A három baranyai labdarúgócsapat közül csak a PMFC vette sikerrel az akadályt a Magyar Kupában – a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny búcsúzott.

A legnehezebb dolga egyértelműen a Szentlőrincnek volt, hiszen élvonalbeli ellenféllel, a Puskás Akadémiával találkozott. Ennek ellenére a legjobb 32 jutásért megvívott mérkőzésen a házigazdák a rendes játékidőben kivívhatták volna a továbbjutást, Torvund például a 30. percben a felső lécre fejelte a labdát. A kilencven perc során nem született gól, jöhetett a hosszabbítás, amely alatt azonban már egyértelműen a holland, horvát, cseh, brazil és román légiósokkal felálló vendégek domináltak: négy gólt lőttek a ráadásban, és ezzel továbbmentek.

A PMFC az NB III-as Salgótarján vendége volt, és úgy győzött két góllal, hogy Németh kiállítása (50. perc) miatt majdnem a teljes második félidőt emberhátrányban kellett végigküzdenie. A pécsiek jól futballoztak, sok helyzetet alakítottak ki, az első félidőben már kétszer betaláltak, majd a szünet után is eredményesek voltak, s végül magabiztosan mentek tovább a következő fordulóba.

Két NB III. Közép csoportos együttes randevúzott a Taksony–HR-Rent Kozármisleny Magyar Kupa-meccsen. Ez a kilencven perc egyértelműen a házigazdáknak sikerült jobban, akik a második félidő második felében két gólt is szereztek, ami elég volt a továbbjutáshoz.

Eredmények: Szentlőrinc–Puskás Akadémia 0-4 (gólszerzők: Mance 97., 98., Plsek 110., Knezevic 118.), Salgótarján–PMFC 1-3 (gólszerzők: Hegedűs 32., ill. Németh 29., Bohata 39., Kónya D. 57.), Taksony–HR-Rent Kozármisleny 2-0 (gólszerzők: Simon A. 74., 92.).

Előző sztori

A tökéletes korrupciós ügy kis szépséghibával: pécsi fideszes politikusok ellen vallottak a bíróságon!

Következő sztori

Bodnár Imre a Volvo ügyről: nem akarunk politizálni!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1