Címlap Sport Eriksen és a ...

Eriksen és a mentőorvosok együtt nézhetik az Eb-döntőt vasárnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghívta a vasárnapi Eb-döntőre a dán Christian Eriksent, valamint azokat a mentőorvosokat, akik június 12-én a koppenhágai stadionban megmentették a futballista életét.

Egy hónapja esett össze a pályán

Szívszorító pillanatokat éltünk át a Dánia–Finnország mérkőzésen: a dánok kiválósága, Christian Eriksen összeesett.

A csapatkapitány, Simon Kjaer ugrott oda elsőként, majd a pályára érkező csapatorvosok kezdték meg az ápolást, hogy aztán a stadionban készenlétben álló mentők vegyék át, akik megkezdték az újraélesztést, megmentve ezzel a Eriksen életét. 

Eriksen életéért küzdenek
FORRÁS: GETTY IMAGES/2021 MARTIN MEISSNER – POOL

A dán futballistát másnap megműtötték, és már elhagyhatta a kórházat, de az UEFA sem feledkezett meg róla:

Eriksent, a feleségét és a focista életét megmentő hat mentőorvost és -ápolót meghívta a szervezet a július 11-i, vasárnapi Eb-döntőre.

Eriksen még nem válaszolt a meghívásra, ugyanakkor az egyik mentős nyilatkozott a Fagsbladet című lapnak – számolt be róla az origo.hu.

„Olyan izgatott vagyok, mint egy gyerek Szentestén. Nagyon büszke vagyok arra, amit tettem, amit az egész csapatunk tett, mert nem egyemberes munka volt” – mondta Peder Ersgaard.

A döntőn akár még a dánok is játszhatnak, amennyiben ma legyőzik Angliát.