Címlap Sport Jótékonysági ...

Jótékonysági akciókat szerveznek a Rátgéber Akadémia növendékei

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak a pályán alkotnak maradandót a Rátgéber Kosárlabda Akadémia játékosai, azon kívül is próbálnak értéket teremteni: a junior lányok egy jótékonysági projekt első állomásaként a nagyárpádi Fészek Kézműves Házban jártak.

Szokatlan környezetben kellett „helyt állnia” a Rátgéber Akadémia junior leány U18-as csapatának. Egy jótékonysági projekt első állomásaként a nagyárpádi Fészek Kézműves Házba látogattak el a játékosok: itt olyan emberek dolgoznak, akik bár fogyatékkal élnek, de szakmát tanultak, gyönyörű alkotásokat, kerámiákat, szőnyegeket készítenek.

– Ezzel a jótékonysági projekttel az a célunk, hogy a játékosaink szembesüljenek azzal, hogy mások milyen problémákkal küzdenek, felismerjék, hogy sokan sokkal nagyobb gondokkal találkoznak, mint ők az Akadémia falain belül. Miként arra is rá akarjuk őket ébreszteni, hogy bármennyire fiatalok, igenis ők is tudnak segíteni! – fogalmazott a csapat vezetőedzője, a projekt ötletgazdája, Szentpáli Gergő. – Szeretnénk nem csak a kosárpályán, hanem azon kívül is értéket teremteni! Amikor a lányok meghallották ezt az ötletet, nagyon tetszett nekik, nyitottak voltak rá, aminek nagyon örültem: látszik, hogy nem csak jó játékosok, hanem jó emberek is! Ha az eredmények, esetleg a játékospályafutásuk nem úgy alakul majd, ahogy szeretnék, az ilyen akcióknak köszönhetően egész életüket meghatározó élményekkel gazdagodhatnak.

A látogatás során nem csak a játékosok, a vendéglátók is nagyon jól érezték magukat. Egyvalami biztos, ennek a projektnek óriási közösségformáló hatása lesz – csak többek lehetnek általa a fiatal sportolók!

– Gergő sokkal több, mint egy edző! Amellett, hogy szakmailag szuper csapatot rakott össze az U18-as junioroknál, a pályán kívül is alázatra és odafigyelésre tanítja a lányokat! Példaértékű, amit ezzel a jótékonysági projekttel is megvalósít! – méltatta kollégáját az Akadémia szakmai igazgató-helyettese, Hartung Anita.

Nagyon érdekes volt látni, mi hogyan készül

A „Charity projekt” idei állomásai

  • A nagyárpádi Fészek Kézműves Ház (https://www.feszekkezmuveshaz.hu/sample-page/)
  • Szemétszedés Pécsett
  • Használt ruha gyűjtés, amit Mikulás ünnepén rászoruló családoknak juttatnak el a Pécs Egyházmegyei Katolikus Karitász segítségével
  • Karácsonykor egy Charity Game-t rendeznek, amely során gyűjtés is lesz a pécsi EURAKVILO Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány, valamint a Tölösi Péter Alapítvány számára